«Χαρακτικές καταδύσεις – Diving into Ink»: Ένα δεκαήμερο εντατικό εργαστήριο χαρακτικής

diving into ink

Διεθνείς εικαστικοί καλλιτέχνες συµμετέχουν στο πρώτο διεθνές πρόγραμμα residency χαρακτικής που διοργανώνει το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών

Οι διεθνείς εικαστικοί καλλιτέχνες: Jamie Price από τις Η.Π.Α, Pauline Kinhahan Kane από την Ιρλανδία, Kar Mern Tan από την Μαλαισία, ∆ρ Sushma Yadav από την Ινδία και Judy Attwood από την Αγγλία που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, συµμετέχουν στο πρώτο διεθνές πρόγραμμα residency χαρακτικής που διοργανώνει το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών – PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ Α.Μ.Κ.Ε στην Αθήνα, υπό την ονομασία:

”ΕΤCΗ ΙΝΚ – Summer 2019 International Printmaking Workshop and Group Show” με τίτλο: «Χαρακτικές καταδύσεις – Diving into Ink».

Πρόκειται για το διεθνές πρόγραμμα residency του Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών – PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ Α.Μ.Κ.Ε που καλεί σε δεκαήμερο εντατικό εργαστήριο χαρακτικής καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες που επιλέγονται- σε περιορισμένο αριθμό – συνεργάζονται µε την ομάδα εικαστικών καλλιτεχνών του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών: Βαλεντίνη Μαυροδόγλου, Pino Pandolfini, ∆ήµητρα Σιατερλή, και Γιώργο Ταξιαρχόπουλο, µε στόχο την εμβάθυνση στην χαρακτική γλώσσα, την ανάπτυξη καλλιτεχνικού έργου, την προβολή και διάδοσή του στο φιλότεχνο κοινό, την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση μεταξύ τους και µε αντίστοιχους Έλληνες καλλιτέχνες. Στην συνέχεια, προτείνουν στο Αθηναϊκό κοινό τις εικαστικές προτάσεις τους, σε μορφή χαρακτικών έργων τέχνης, τα οποία  δημιουργούν και τυπώνουν στο εργαστήριο του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών, µε την τεχνική καθοδήγηση και την συμβουλευτική των συνεργατών του.

Πρόκειται για µία ενδιαφέρουσα πρόκληση που αφορά τους επιλεγμένους διεθνείς εικαστικούς καλλιτέχνες αλλά και τους διοργανωτές, ένα στοίχημα συντονισμού, συγχρωτισμού, επικοινωνίας κι εικαστικής δυναμικής- µε διεθνές προφίλ- που συντελείται μεταξύ τους, µε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμών (11 Ιουλίου 2019) και σε συντονισμό με τις Παγκόσμιες Ημέρες Φεστιβάλ (4 Ιουλίου) και Συνεταιρισμών (3 Ιουλίου).

Το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών – PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ Α.Μ.Κ.Ε µε τους συνεργάτες του συνεχίζει δυναμικά την διοργάνωση της ελεύθερης προβολής και διάδοσης των χαρακτικών έργων τέχνης καθώς και της συνεργασίας των καλλιτεχνών στο πειραματικό πεδίο που έχει διαμορφώσει στον χώρο της χαρακτικής για ανεξάρτητους καλλιτέχνες στην Αθήνα, από το 2018 έως σήμερα και το οποίο ακούει στο όνομα: «χώρος τέχνης ETCH INK».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.