Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με σκοπό να προάγει μέσα από τον πολιτισμό την ψυχική και κοινωνική υγεία των πολιτών που βιώνουν δυσμενείς κοινωνικές συνθήκες, ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου ένας κύκλος παιδικών θεατρικών παραστάσεων σε συνεργασία με το Θέατρο Νέου Κόσμου.

Πρόκειται για την θεατρική παράσταση «Ξημερώνει» της Μαρίας Παπαλέξη με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, που θα παρουσιάσει ο Οργανισμός με αφετηρία τα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων σε παιδιά ηλικίας 3 έως 9 ετών, τα οποία ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και για διάφορους λόγους (οικονομικούς, κοινωνικούς ή υγείας) δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο Θέατρο. Σκοπός των παραστάσεων είναι, οι μικροί μας φίλοι απολαμβάνοντας αυτό το πολιτιστικό αγαθό να αποκτήσουν ένα ψυχολογικό στήριγμα, που θα κάνει το χαμόγελό τους να λάμψει.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων έως το τέλος Μαρτίου:

Σάββατο 28/2, ώρα 7μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο Κ. Πετραλώνων

Τετάρτη 4/3, ώρα 6μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο Λ. Αλεξάνδρας

Παρασκευή 6/3, ώρα: 6μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο Νορντάου

Τετάρτη 11/3 ώρα 5.30μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο Ευελπίδων

Κυριακή 15/3 ώρα 5μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης

Τρίτη 17/3 ώρα 4.30μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Ελευθερίου

Παρασκευή 27/3 ώρα 7μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο Κ. Πατήσια

Τρίτη 31/3 ώρα 7μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο Εξαρχείων

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Ένας μικρός σκίουρος πέφτει για ύπνο στο μαλακό του κρεβάτι, στη ζεστή φωλιά του. Ξαφνικά, μ’ έναν τρόπο μυστηριώδη, βρίσκεται στην άλλη άκρη του δάσους! Πώς θα βρει το δρόμο να γυρίσει πίσω μέσα στη νύχτα; Ευτυχώς θα συναντήσει όχι μόνο κινδύνους, μα και φίλους πρόθυμους να τον βοηθήσουν, με πρώτη και καλύτερη μια πυγολαμπίδα. Ο μικρός σκίουρος είναι χαριτωμένος, πεισματάρης κι επίμονος, επιρρεπής στις γκάφες, αλλά και έτοιμος να μάθει από τα λάθη του. Θα καταφέρει να φτάσει στο μαλακό του κρεβάτι κοντά στο χάραμα, την ώρα ακριβώς που… ξυπνά! Όλη η περιπέτειά του ήταν ένα κακό όνειρο. Κι ακόμα και το χειρότερο όνειρο κάποτε τελειώνει, γιατί πάντα ξημερώνει.