Ο θίασος Ηλία Καρελλά παρουσιάζει από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30 στη σκηνή του Τριανόν μια πρωτότυπη εκδοχή του παραμυθιού της «Χιονάτης» για αγόρια και κορίτσια, μικρούς και μεγάλους θεατές.

«Η “Χιονάτη” είναι ένα παραδοσιακό παραμύθι, το οποίο απαντάται σε διαφορετικές χώρες και λαούς, ενώ σε αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, αποτυπώνονται οι πιο όμορφες παραδόσεις της ανθρωπότητας. Ταυτόχρονα, η “Χιονάτη” μας επιτρέπει να ταυτιστούμε με αρχέτυπες καταστάσεις και εμπειρίες, όπως η σύγκρουση καλού και κακού, θάρρους και δειλίας, μοναξιάς και κοινωνικοποίησης. Από τις πρώτες καταγραφές του παραμυθιού, την εκδοχή των αδελφών Γκριμ έως και την διάσημη ταινία κινουμένων σχεδίων του Ντίσνεϊ, η περιπέτεια της Χιονάτης συμβολίζει τη διαδρομή και τον αγώνα του ανθρώπου προς την ενηλικίωση αλλά και την απελευθέρωση από τα δεσμά που τον περιορίζουν. Αυτά είναι χαρακτηριστικά που διατρέχουν και τη δική μας θεατρική εκδοχή της “Χιονάτης”, όπου μάλιστα κυριαρχεί η δράση, η περιπέτεια, το χιούμορ και το διαδραστικό στοιχείο», τονίζει ο σκηνοθέτης της παράστασης Ηλίας Καρελλάς.

Με οδηγό το συγκεκριμένο παραμύθι, στη σκηνή του Τριανόν δημιουργείται ένα περιβάλλον με σκιές, κούκλες, γιγαντοφιγούρες και προβολές βίντεο μέσα σε ένα σκηνικό με διάφορα κοστούμια και φωτισμούς. Η παράσταση «ντύνεται» με ζωντανή παραδοσιακή μουσική του κόσμου με τη χρήση μουσικών οργάνων, όπως σάζι καλίμπα, ούτι, μαντολίνο, λαούτο, κρουστά, νέι, καβάλι, γκάιντα, βιολί κ.ά. Ηθοποιοί και μουσικοί παίζουν και τραγουδούν ζωντανά υπέροχους σκοπούς και τραγούδια από την Κάτω Ιταλία, τη Βολιβία, το Μεξικό, τα Βαλκάνια και την Άπω Ανατολή και μας αφηγούνται την περιπέτεια της Χιονάτης και των επτά μικρών νάνων.