O «Χορός Περνέτ» έρχεται να ξεσηκώσει στο Πεδίον του Άρεως

Χορός Περνέτ

Ο Θίασος Περνέτ μαζί με τη χορογράφο Ναταλί Περνέτ και τη συνοδεία των Πόλκαρ στο Φεστιβάλ Αθηνών

Για ακόμα μία χρονιά, το Φεστιβάλ Αθηνών και το TV5MONDE διοργανώνουν την Ημέρα Γαλλοφωνίας, επιλέγοντας μία γαλλική παραγωγή από το καλοκαιρινό πρόγραμμα, για να γιορτάσουν τη μακροχρόνια συνεργασία τους. Αυτή τη φορά, θα συναντηθούν στην πλατεία Πρωτομαγιάς, στο Πεδίον του Άρεως, σε μία διαφορετική συναυλία με ελεύθερη είσοδο, που καταλήγει σε μία μεγάλη αυτοσχέδια χορογραφία.

Στις 21 Ιουνίου, την Ημέρα της Μουσικής, ο γαλλικός Θίασος Περνέτ (Companie Pernette) θα συναντήσει τους Polkar, την ανερχόμενη ελληνική μπάντα, που κερδίζει όλο και περισσότερους φαν. Το TV5MONDE θα βρίσκεται το Πεδίον του Άρεως, αγκαλιάζοντας την εκδήλωση και προσκαλώντας σε αυτήν πρόσφυγες από δομές της πόλης, προκειμένου να συμμετάσχουν στη χαρούμενη αυτή γιορτή.

Εδώ και πολλά χρόνια, ο Θίασος Περνέτ (Compagnie Pernette) δημιουργεί παραστάσεις σε θέατρα αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, για νέους και όχι μόνο. Ο θίασος έχει καταξιωθεί στη Γαλλία για το σημαντικό καλλιτεχνικό έργο του, τις περιοδείες και την εκπαιδευτική του δράση που στοχεύει στην αλληλεπίδραση με διάφορα είδη κοινού. Η χορογράφος και χορεύτρια Ναταλί Περνέτ έχει επινοήσει μορφές συλλογικού παιχνιδιού για κάθε είδος κοινού, με τη συμμετοχή τόσο επαγγελματιών χορευτών όσο και ερασιτεχνών. Κάθε συναυλία του θιάσου καταλήγει σε μία τεράστια χορογραφία, όπου το κοινό μπορεί να συμμετάσχει και να διασκεδάσει.

Οι Χοροί, που αρχικά σχεδιάστηκαν για να εκτελούνται στην ύπαιθρο, υλοποιήθηκαν εντέλει σε διάφορους χώρους και πήραν ποικίλες κοινωνικές μορφές, από γιορτή μέσα στην πόλη έως παράσταση σε κανονικό θέατρο, με το ίδιο πάντα ευεργετικό αποτέλεσμα: να κάνουν τον σύγχρονο χορό προσβάσιμο σε όλους, ενεργοποιώντας την κίνηση, διώχνοντας την επιφύλαξη, απελευθερώνοντας τη χαρά.

Συντελεστές

Σύλληψη: Nathalie Pernette
Χορεύουν: Franck Gervais, πρώτος του χορού, Vincent Simon, Claire Malchrowicz
Τεχνικός: Stéphane Magnin

Με τους Polkar (ζωντανή ορχήστρα): Γιώργος Παπαγεωργίου (φωνητικά, γιουκαλίλι), Γιάννης Κυρατσός (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά), Μιχάλης Καρανίκος (τρομπόνι), Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα), Λάζαρος Πλιάμπας (τύμπανα), Χρήστος Γκαΐλας (μπάσο, φωνητικά)

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.