Και αυτή τη χρονιά, η Σοφία Παπαδοπούλου και οι συνεργάτες της, με οδηγό τους την τεχνική του θεατρικού παιχνιδιού και την αγάπη τους για τα παιδιά και το θέατρο, έρχονται στο θέατρο 104.

Διαδραστικές παραστάσεις

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» (2η χρονιά)

Μια «παράσταση-παιχνίδι» για παιδιά και… για μεγάλους (γιατί όλοι οι μεγάλοι ήταν κάποτε παιδιά).

Η «Ομάδα των Πέντε Εποχών» βάζει λίγες Χριστουγεννιάτικες πινελιές στην υπέροχη ιστορία του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ και σας προσκαλεί να βιώσετε το απόλυτο παραμύθι του 20ού αιώνα και με οδηγό τις 5 αισθήσεις σας, να ανακαλύψετε ξανά την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, αλλά και αυτό το “κάτι” αληθινό…Το κρυμμένο μέσα μας. Ένα μαγικό και συναισθηματικό ταξίδι… που αφορά όλους, για παραστάσεις στο Θέατρο 104.

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: Κυριακές: 1/12, 8/12, 15/12, 22/12 & 29/12 στις 12:00
Οι πτήσεις του Μικρού Πρίγκιπα για το 2020 ξεκινούν από τις 12/01.
Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

«Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα» (7η χρονιά)

Η Λίνα Μαγισσουλίνα η αγαπημένη ηρωίδα των παιδιών ανεβαίνει στο μαγικό σκουπάκι της, κουνάει το ραβδάκι της και «προσγειώνεται» στον Βόρειο Πόλο! Αναστατώνει την Σία Μαγισσία, ξεσηκώνει τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά, μα κυρίως σκορπάει άφθονη Χριστουγεννιάτικη μαγεία και ταξιδεύει τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους φίλους στα μονοπάτια της συνεργασίας, της φιλίας και της αποδοχής.

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: Σάββατα: 30/11, 7/12, 14/12, 21/12 & 28/12 στις 18:30
Πέμπτη: 26/12 στις 15:00
Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Χριστουγεννιάτικα Θεατρικά Εργαστήρια (για κυνηγούς μυστηρίων)

«Ένα παιχνίδι περιμένοντας τα Χριστούγεννα…»

Αναζητήστε κι άλλη Χριστουγεννιάτικη μαγεία… τις Παρασκευές του Δεκέμβρη στα Χριστουγεννιάτικα Θεατρικά Εργαστήρια. 4 αυτοτελείς χριστουγεννιάτικες «αποστολές» που αν οι μικροί φίλοι κατορθώσουν να τις φέρουν εις πέρας, ίσως ανακαλύψουν όχι μόνο την πραγματική σημασία των Χριστουγέννων αλλά και… «Τα δικά τους Χριστούγεννα».

Χριστουγεννιάτικη Αποστολή Νο 1: Παρασκευή 6/12
«Χριστουγεννιάτικα …Μυστικά»

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, οι δρόμοι της πόλης έχουν φορέσει τα γιορτινά τους και λάμπουν. Πολύχρωμα φωτάκια αναβοσβήνουν στα μπαλκόνια, στα δέντρα λαμπυρίζουν στολίδια. Σκέτη μαγεία… Η αντίστροφη μέτρηση για την πιο παραμυθένια γιορτή του χρόνου έχει αρχίσει.. Ξέρουμε όμως όλα τα μυστικά των Χριστουγέννων; Εδώ και αμέτρητους αιώνες τα ξωτικά τα κρατάνε καλά κρυμμένα… Κάτω από τους πάγους του Βόρειου Πόλου; Στο μποστάνι τους; Ή μήπως κάτω από τον μυτερό σκούφο τους;… Έχε τ’ αυτιά σου τεντωμένα και τα μάτια σου ανοιχτά… Άραγε θα καταφέρουν οι μικροί φίλοι να ανακαλύψουν όλα τα μυστικά των Χριστουγέννων;

Χριστουγεννιάτικη Αποστολή Νο 2: Παρασκευή, 13/12
«Ένα καλικαντζαράκι αλλιώτικο απ’ τ’ άλλα!»

«Πω πω τι όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο!» είπε ο μικρός καλικάντζαρος. Τότε όλα τα καλικαντζαράκια γούρλωσαν τα μάτια τους, ανεβοκατέβασαν τις ουρές τους και έβγαλαν μια δυνατή κραυγή: Δέντρο; Ώρα για σκανδαλιές ανακατωσούρες και ζημιές»! Άραγε θα καταφέρουν τα παιδιά μαζί με τον σκανδαλιάρη καλικάντζαρο να φτάσουν στο μαγικό αστέρι της κορφής του χριστουγεννιάτικου δέντρου;Ένα σκανταλιάρικο θεατρικό παιχνίδι πασπαλισμένο με άφθονη αστερόσκονη για την «διαφορετικότητα» και την «αποδοχή».

Χριστουγεννιάτικη Αποστολή Νο 3: Παρασκευή, 20/12
«Το Μυστήριο των χαμένων Χριστουγέννων»

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στον Βόρειο Πόλο! Ο Άγιος Βασίλης, τα Αγιο-Βασιλάκια και τα Ξωτικά έχουν μεγάλους μπελάδες. Λίγες μόνο μέρες πριν την Παραμονή των Χριστουγέννων και τα Χριστούγεννα είναι άφαντα! Τα παιδιά πρέπει να εξιχνιάσουν το μυστήριο. Μοναδικά στοιχεία: το κουδουνάκι ενός καλικάντζαρου και μια φουντίτσα απ’ τον σκούφο ενός χιονάνθρωπου! Άραγε θα καταφέρουν τα παιδιά μαζί με το μικρούλι ξωτικό, να βρουν τα χαμένα Χριστούγεννα; Ένα ταξίδι σε όλα τα ήθη και έθιμα της πιο όμορφης εποχής του χρόνου, που αναδεικνύει την πραγματική σημασία της γιορτής των Χριστουγέννων!

Χριστουγεννιάτικη Αποστολή Νο 4:Παρασκευή, 27/12
«Όσα ξέρεις (και όσα δεν ξέρεις) για …τον Άγιο Βασίλη!»

Άγιος Βασίλης, ο πιο μαγικός, ο πιο γενναιόδωρος παππούς όλων των εποχών. Τα παιδιά θα ταξιδέψουν μέχρι την χώρα του, θα τρυπώσουν στο εργαστήρι με τα παιχνίδια, θα γνωρίσουν τους τάρανδους και τα ξωτικά θ’ ανακαλύψουν που πάει το γράμμα τους και τελικά θα συνθέσουν την πιο όμορφη ιστορία. Ένα αυθόρμητο, τρυφερό, ένα παραμυθένιο ταξίδι, που αποκαλύπτει την μαγεία της παιδικής ψυχής και βοηθάει τα παιδιά να ανακαλύψουν τις βαθύτερες επιθυμίες τους.

Ημέρες & ώρες εργαστηρίων: Παρασκευές: 6/12, 13/12, 20/12 & 27/12
-προνήπια- νήπια (3-5,5 ετών) 17:30 – 18:30
-παιδιά 6-10 ετών 19:00 – 20:30.