Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, δύο εξαιρετικοί λυρικοί τραγουδιστές, η υψίφωνος Βάσια Ζαχαροπούλου και ο τενόροςΧρήστος Κεχρής και 25 από τις διασημότερες και ωραιότερες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια που ξεκίνησαν την καριέρα τους από το σινεμά, ερμηνευμένα από το Σύνολο Μουσικής Δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Ένωδον.

Αυτά είναι τα ελκυστικά συστατικά της εορταστικής συναυλίας που πραγματοποιείται στο Gazarte τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, στις 21.00, εκπροσωπώντας την πιο σινεφίλ από τις μουσικές προτάσεις της Κ.Ο.Α. γι αυτά τα Χριστούγεννα.

Άλλωστε τα Χριστούγεννα ήταν ανέκαθεν η εποχή, όταν στη μεγάλη οθόνη έκαναν πρεμιέρα μερικές από τις ωραιότερες, τρυφερότερες και μελωδικότερες ταινίες. Υπέροχες συνθέσεις γράφτηκαν από σημαντικότατους συνθέτες και αξέχαστα τραγούδια τραγουδήθηκαν από ηθοποιούς σ΄αυτές τις ταινίες για τις οποίες το χριστουγεννιάτικο πνεύμα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την καλή μουσική.

Αυτή είναι και η πρόθεση του Ένωδον για τη συναυλία της 22ας Δεκεμβρίου: Να αντλήσει υλικό από περίφημες χριστουγεννιάτικες ταινίες, ξεκινώντας από τη δεκαετία του ’40 (π.χ. Holiday Inn (1942), Meet me in St. Louis (1944), The bells of St. Mary’s (1945), It’s a wonderful life (1946)) και φτάνοντας μέχρι πολύ πιο πρόσφατες δημιουργίες, και να μεταφέρει στη σκηνή του Gazarte το αίσθημα, τη μουσική και τον ήχο των Χριστουγέννων.

Γι αυτό οι οκτώ μουσικοί του Ένωδον καλούν την αυθεντική κινηματογραφική Ελληνίδα «Αννα» του «Frozen», Βάσια Ζαχαροπούλου αλλά και τον εξαιρετικό τενόρο Χρήστο Κεχρή και μας θυμίζουν τα «Λευκά Χριστούγεννα», μας εύχονται “Joyeux Noel”, αλλά καi «Καλά Χριστούγεννα κύριε Λώρενς», μένουν «Μόνοι στο Σπίτι», επιβιβάζονται στο «Πολικό εξπρές» και συναντούν τον «Ψαλιδοχέρη» και πολλούς ακόμα δισδιάστατους, αγαπημένους χριστουγεννιάτικους κινηματογραφικούς ήρωες.