Yegor Cergei: Heart Beats Tour

Ραδιοφωνικά samples, μουσικά και ηλεκτρονικά όργανα, φωνητικά από MC's και ήχοι από το μικρόφωνο

Μετά την κυκλοφορία του LP “Heart Beats“, τον Νοέμβριο του 2015 και μέσω της δισκογραφικής Chicken Run, o Yegor Cergei επισκέπτεται το Ρομάντσο στα πλαίσια του tour που πραγματοποιεί για την παρουσίαση του.

Η μουσική του Cergei δεν παύει ποτέ να εκπλήσσει, αφού σε κάθε live set του μεταβάλει τον ήχο και τις συνθέσεις του σε πραγματικό χρόνο, με την ευχέρεια και την δημιουργικότητα που τον χαρακτηρίζει. Η μουσική του αποτελείται από ραδιοφωνικά samples, μουσικά και ηλεκτρονικά όργανα, φωνητικά από MC’s (βλ. Elephant Phinix, MC Yinka κ.α.) και ήχους που συλλαμβάνει με το μικρόφωνο.

Yegor Cergei
Γεννήθηκε στη Μόσχα το 1981 και μεγάλωσε στην Λεμεσό της Κύπρου. Με μητέρα τσελίστρια, πατέρα πετυχημένο συνθέτη και dna που μάλλον σχηματίζει κλασσικό πεντάγραμμο αντί για έλικες χρωμοσωμάτων, ήταν μάλλον απίθανο να ακολουθήσει συμβατική επαγγελματική πορεία.

O Yegor απέκτησε το μικρόβιο της hip hop σε πολύ μικρή ηλικία. Στα 12 του χρόνια αγόρασε την πρώτη του κασέτα, Public Enemy, και στα 15, άρχισε να πειραματίζεται με ένα ζευγάρι πικάπ sl1200 mk2 και πλήκτρα KORG N364.

Αφού μετακόμισε στην Αθήνα το 2000, ξεκίνησε σπουδές στη μουσική τεχνολογία και ηχοληψία, έκανε τις πρώτες του συνεργασίες (Spy F and The Zakulas) καθώς και τα πρώτα του DJ set.

Το 2003 κυκλοφόρησε το LP “MAMA”, το 2006 το “Ήχος Βίωμα” με τον Mc Yinka με το “Hip Hope” να ακολουθεί από την Beatquick Records. Ήταν ηχολήπτης στους Palyrria και τα Υπόγεια Ρεύματα, ενώ μεταξύ 2014 και 2015 έκανε την παραγωγή  για το “Μπόλικη Αγάπη” των Razastarr και ένα remix στο “The Gutter Twinz” (Elephant Phinix, Noaone).

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν το ταλέντο του να διορθώνει σχεδόν διδακτικά ατέλειες στον ήχο λόγω της ιδιαίτερης αισθητικής του στη μουσική. Το ότι γνωρίζει τί θέλει να παράγει όμως δεν αναιρεί τον συνεχή πειραματισμό του αφού με μια κλασσική instrumental hip hop βάση επηρεάζεται από ένα εύρος μουσικών στυλ (classical piano samples, folk etc.)

Το LP “Heart Beats” χαρακτηρίζεται από πολύπλοκη δομή, λεπτομέρεια στην παραγωγή, στρωτά και ήρεμα beat. Η διάθεση του δίσκου, μπορεί να χαρακτηριστεί ως soulful με αρκετά ambient και abstract στοιχεία.

Μαζί του o Blend Mishkin, με φρέσκια ακόμη την πρόσφατη κυκλοφορία του album του “Survival Of The Fittest”.

Blend Mishkin
Μουσικός, παραγωγός και DJ, ο Blend Mishkin είναι ιδρυτικό μέλος της δισκογραφικής Cast-a-blast που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2006 και συν δημιουργός του Jamaican Bass Movement (2013).

Τον Ιούλιο του 2015 κυκλοφόρησε το ένατο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο “Survival of the fittest” μέσω της Nice Up! Records (UK), με συμμετοχές καλλιτεχνών από την παγκόσμια reggae και dancehall σκηνή όπως ο Gappy Ranks, ο Exco Levi και ο Skarra Mucci. Ο δίσκος δέχτηκε πολύ καλές κριτικές από τον μουσικό τύπο ενώ έχει βρεθεί στις πρώτες θέσεις πωλήσεων σε αρκετά δισκάδικα όπως το αγγλικό Juno και το Ιαπωνικό Reggae Records. Παράλληλα, βρίσκεται στις προτιμήσεις ραδιοφωνικών παραγωγών και DJs όπως οι David Rodigan (BBC 1xtra), Seanie B (BBC), Toddla T (BBC radio one), DJ Vadim, Walshy Fire (Major Lazer), MrBenn και Reggae Roast. Το reggae blog Jaheire το χαρακτήρισε άλμπουμ της χρονιάς, ενώ το γαλλικό United Reggae έγραψε πως πρόκειται για “Ένα μεγάλο reggae album που έχει ως οδηγό έναν άνθρωπο με τεράστια μουσική ενέργεια….η δημιουργία ενός τέτοιου άλμπουμ χρειάζεται το είδος αφοσίωσης μόνο κάποιου που πιστεύει πως ότι κάνει αξίζει τα πάντα – και πιστέψτε μας, τα αξίζει”.

Ο Blend διαθέτει έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα κατάλογο με πολλές κυκλοφορίες που ξεκινά το 1997 σε labels όπως Shadow records (USA), Pork (UK), Gamm (SWE), Cooking records (UK), Serius (GR), Irish Moss (IR), Cast-a-Blast (GR), Dsofa (GR), Bastard Jazz (US), Nice Up! (UK) κ.α. Έχει κάνει remixes για τους Mr Williamz, Dub Pistols, DJ Spooky, Wax Tailor, Dirty Dubsters και Grant Phabao, παραγωγή για τους Burger Project και τη Sugahspank!, και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως o Jamalski, ο Screechy Dan, Carlton Livingston, ο Brother Culture και η Lady Ann. Τα ζωντανά sets του έχουν ως βασικά συστατικά τη Reggae και το Dancehall, το Hip-Hop, το Jungle και την Bass κουλτούρα.  Έχει εμφανιστεί σε δεκάδες bars και clubs στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 2008 συνεργάζεται με την DJ Anna Mystic στα Reggae πάρτυ Μammy Hot Daddy Cool, ενώ από το 2010 συνεχώς περιοδεύει σε Ελλάδα, Ευρώπη και Μεγάλη Βρετανία για εμφανίσεις σε clubs και συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως τα Boomtown Fair (UK), Overjam international reggae festival (SLO), South Vibes (AL), Gampel Openair (CH), Secret sound (GR), Synch (GR).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.