You.Th.i Festival

Μία ημέρα αφιερωμένη στη δημιουργικότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας

Το Υou.Th.i  Festival είναι ένα φεστιβάλ για τους νέους, το θέατρο, την ελεύθερη έκφραση, την χαρά της διαφορετικότητας και της συνέργειας. Για πρώτη φορά στα ελληνικά θεατρικά δρώμενα, ερασιτέχνες, έφηβοι ηθοποιοί συνεργάζονται με ερασιτέχνες, μετανάστες, ενήλικες ηθοποιούς που ζουν και δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην  Ελλάδα, δημιουργώντας δύο θεατρικές παραστάσεις, βασισμένες στο θέατρο της επινόησης (devised theater) με όχημα τους τον αυθεντικό ενθουσιασμό και το «μοίρασμα» που μόνο η τέχνη μπορεί να προσφέρει.

Έφηβοι και ενήλικες, μετανάστες και αυτόχθονες σε μία αναπάντεχη μίξη ταυτοτήτων, ιδεών, ηλικιών, αφηγήσεων και εμπειριών δημιουργούν δύο παραστάσεις που μιλάνε παιχνιδιάρικα, μα κυρίως εύστοχα για όσα μας απασχολούν, για όσα μας χωρίζουν και κυρίως για όσα μας ενώνουν.

Βασικός αρωγός του εγχειρήματος αποτελεί το Theater Maxim Gorki, ένα από τα σημαντικότερα θέατρα του Βερολίνου. Συντελεστές του θα βρεθούν στην Αθήνα ειδικά για αυτό το σκοπό, διοργανώνοντας ένα εργαστήριο με θέμα το σωματικό θέατρο.

– Δύο θεατρικά καλλιτεχνικά εργαστήρια (workshops):
Eργαστήρι σωματικού θεάτρου από το Maxim Gorki Theater (Βερολίνο)
Εισηγητής: Mazlum Nergiz

– Το θέατρο ως μέσο εμψύχωσης κοινωνικά ευάλωτων ομάδων
Εισηγητές|Εμψυχωτές: Γιώργος Δάμπασης (Ηθοποιός/Σκηνοθέτης), Σοφία Ιωαννίδη (Ηθοποιός/Εμψυχώτρια Θεατρικής Αγωγής)

Μία έκθεση φωτογραφίας από καλλιτέχνες που ζουν στην Αθήνα και φέρουν και οι ίδιοι μικτές πολιτισμικές ταυτότητες:
Πορτρέτα της “φυγής”: Ανθρώπινες διαδρομές στον χώρο και τον χρόνο
Έκθεση φωτογραφίας από τους Chloe Kritharas Devienne και Nadir Noori

Δύο θεατρικές παραστάσεις βασισμένες στο θέατρο της επινόησης (devised theater)

Τι θα βγει από αυτό το δημιουργικό χωνευτήρι;
Ένα μήνυμα με μια κοινή φωνή: ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί μέσα από την τέχνη όλα όσα μοιραζόμαστε, ανεξάρτητα από φυλές, φύλα, γλώσσες, θρησκείες και ηλικίες. Ελάτε να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε όλα όσα μας κάνουν να είμαστε διαφορετικοί και μοναδικοί.

Λίγα λόγια για το You.Th.i Project:
Το You.Th.i Project είναι ένα πολιτιστικό εγχείρημα που υποστηρίζει την δημιουργία ψηφιακών και φυσικών χώρων συνάντησης, έκφρασης και συνεργασίας ανάμεσα σε καλλιτέχνες ανεξάρτητα από την ηλικία τους, το φύλο ή την εθνικότητα τους. Στοχεύει στην δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας που θα δώσει φωνή σε μετανάστες και πρόσφυγες καλλιτέχνες από ολόκληρο το φάσμα των παραστατικών και εικαστικών τεχνών που ζουν στην Αθήνα. Στην πλατφόρμα αυτή θα μπορούν να παρουσιάζουν δείγματα δουλειάς τους ή ιδέες τους για καλλιτεχνικές συμπράξεις, προωθώντας το προσωπικό τους έργο, τον διαπολιτισμικό διάλογο και την αξία της αμοιβαίας ανταλλαγής και συνέργειας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-σύλληψη: Σοφία Κορώνη, Ελένη Ζαχαροπούλου, Ηλίας Βογιατζηδάκης, Δάφνη Σοφιανοπούλου, Vincent Van Meenen
Δραματουργική υποστήριξη: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Βοηθός σκηνοθέτη: Πανδώρα Γιαμαλίδου
Ηθοποιοί: Εφηβική Ομάδα Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίων Αναργύρων (Γεωργία Αναγνοπούλου, Δανάη Παπαγρίβα, Μαριαλένα Φωτοπούλου, Μιχαέλα Χρυσαφάκη) με Ομάδα «Κράμα» του ΚΕΘΕΑ Mosaic (Hassan Safdari, Nikolay Baev, Lyuda Nikolayeva, Hossein Hosseinzade) και Ομάδα μαθητριών του Ομηρείου Λυκείου Νέας Σμύρνης (Αγγελική Λουδάρου, Μαριάννα Μητσιώνη, Ολυμπία Μπέλμπα, Μυρτώ Ρεντζεποπούλου, Μυρσίνη Τζέπη) με τη Θεατρική Ομάδα του Στεκιού Μεταναστών (Manon Sailipour, Anis Rahaman, Sohail Zaman, Francesca Ferri, Asma Mouatamid, Sam Ourika)
Έκθεση φωτογραφίας: Chloe Kritharas Devienne και Nadir Noori
Εισηγητές εργαστηρίων: Mazlum Nergiz (Maxim Gorki Theater), Γιώργος Δάμπασης (Ηθοποιός – Σκηνοθέτης) Σοφία Ιωαννίδη (Ηθοποιός – Εμψυχώτρια Θεατρικής Αγωγής)
Υπεύθυνη παραγωγής : Θεοδώρα Σάββα
Υπεύθυνη διαχείρισης έργου: Θεοδώρα Σάββα
Φωτογράφος: Ελένη Ζαχαροπούλου
Graphic Design και Website Design: Βασίλης Μόκκας

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.