Την ταινία «Zenaida» των Αλέξη Τσάφα και Γιάννη Φώτου, παραγωγής 2015, προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».

Μια ταινία για τα θύματα του trafficking με ανθρωποκεντρική ματιά.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Στα δεκαεννέα της χρόνια η γεννημένη στην Αφρική Ζενάιντα, θύμα trafficking, εγκλωβισμένη σε μια αφιλόξενη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, επιβιώνει μοιράζοντας την καθημερινότητα της ανάμεσα στους πελάτες ενός σύγχρονου οίκου ανοχής και τις παραισθήσεις ουσιών που της προσφέρουν αποδράσεις από το φρικτό παρόν. Εικόνες παράλληλες της ζωής της στη μιζέρια της αφρικανικής φαβέλας και στην ψυχοφθόρα ευρωπαϊκή μεγαλούπολη. Ακόμα ένα «σκουπίδι» που κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό.

H ταινία έχει προβληθεί στο International Film Festival Cineplateau – ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ (Βραβείο καλύτερης ταινίας), στο 56º Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης –ΕΛΛΑΔΑ, στο 28º Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου – ΕΛΛΑΔΑ, στο The Exile International Film Festival of Gothenburg – ΣΟΥΗΔΙΑ, στο Hellas Filmbox Berlin Festival – ΓΕΡΜΑΝΙΑ ενώ θα συμμετέχει στο 14o Festival International du Film Panafricain που θα γίνει στις Κάννες από 5-9 Απριλίου 2017

Πριν και μετά την προβολή η Κοινωνιολόγος, MA. Human Rights and Education και Συντονίστρια εκστρατείας Break the Chain, Ελένη Ζαχαροπούλου και ο σκηνοθέτης Αλέξης Τσάφας θα αναδείξουν το σοβαρό αυτό κοινωνικό ζήτημα, ώστε να γίνει καλύτερα κατανοητό από το κοινό.