Στην ομαδική έκθεση που φιλοξενεί το CAMP! από τις 17 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου 2013 με τίτλο “Στις Εκλείψεις Ζευγαρώνει η Τέχνη” τίθεται το ερώτημα της δημιουργίας μέσα σε δυσοίωνους καιρούς.

Ο σύγχρονος καλλιτέχνης δεν μπορεί ούτε απαθής να παραμείνει ούτε όμως και να την υπηρετήσει ως ένας άλλος διασκεδαστής. Ο καλλιτέχνης είτε το θέλει είτε όχι καλείται να πάρει θέση σ’αυτή την κοινωνία του θεάματος. Αντιμέτωπος με τη διαφθορά, ο καλλιτέχνης μέσα από το έργο του προσπαθεί να συνενώσει το κοινωνικό γίγνεσθαι με τις αμφιβολίες του. Απέναντι στη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα ο καλλιτέχνης προτείνει τις δικές του αμφησιμίες και ανησυχίες.

Μέσα στη δίνη των σημερινών γεγονότων ο καλλιτέχνης και κατ’ επέκταση το έργο τέχνης είναι περισσότερο ένα μέσο αφύπνισης. Μπροστά στην κατάρρευση της βολής και του εύκολου εφησυχασμού, ο άνθρωπος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ωμότητα που τον βγάζει από την απάτη του. Κι ο καλλιτέχνης είναι ο συνοδοιπόρος της επόμενης μέρας. Είναι η εποχή που το έργο τέχνης ενδιαφέρει για την αναγκαιότητά του ως την μόνη διέξοδο για ό,τι διαδραματίζεται.

Η έκθεση πλαισιώνεται από την χορευτική παράσταση “Τρία δωμάτια/έξοδος”, σε σκηνοθεσία Μάκη Φάρου και Αλίκης Καζούρη, η οποία παρουσιάζεται στις 3 και 4 Ιουνίου στις 21:30, καθώς και από μια ανοιχτή για το κοινό συζήτηση με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και την επιμελήτρια στις 30 Μαΐου στις 19:00.