«Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς» για τρίτη χρονιά σε τέσσερα σημεία της Αθήνας

Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς

80 δωρεάν εκδηλώσεις με μουσική, θέατρο, άθληση, ευεξία και δημιουργική απασχόληση για παιδιά

Ο δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες να «Ζήσουν τον Κήπο και τα Πάρκα της πόλης αλλιώς», ανοίγοντας τον Εθνικό Κήπο, το Πάρκο Ελευθερίας, το Άλσος Προμπονά και το Άλσος Παγκρατίου σε όλους.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων συνεχίζει για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς», στον Εθνικό Κήπο (14/6 – 7/7), το Πάρκο Ελευθερίας (14 – 23/6), το Άλσος Προμπονά (27/6 – 1/7) και το Άλσος Παγκρατίου (3 – 12/7) με μουσική, γυμναστική και εκδηλώσεις για παιδιά.

Από 14 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου, οι κήποι και τα πάρκα της πόλης υποδέχονται κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας για τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, με ελεύθερη συμμετοχή για όλους.

Το Athens Garden Festival (14, 15 & 16/6), μία συνδιοργάνωση με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (21/6), συναυλίες των μουσικών συνόλων του δήμου Αθηναίων, αλλά και μουσικές βραδιές με αγαπημένους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα θα πλημμυρίσουν με ρυθμό και μελωδία τις καλοκαιρινές βραδιές του μουσικόφιλου κοινού, καλύπτοντας τους ακροατές κάθε είδους ρεπερτορίου.

Τα παιδιά θα ζήσουν και φέτος τη δική τους ξεχωριστή εμπειρία δημιουργικής απασχόλησης και διασκέδασης, με μουσικοθεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις, εργαστήρι και παιχνίδια μουσικοκινητικής αγωγής. Αγαπημένοι ήρωες παραμυθιών θα επισκεφτούν τους κήπους και τα πάρκα της πόλης, ενώ οι μικροί μας φίλοι μέσα από παραστάσεις θεάτρου και μουσικής θα ανακαλύψουν την παράδοσή μας και άλλους πολιτισμούς, θα ενημερωθούν για το ασφαλές διαδίκτυο και κοινωνικά ζητήματα, όπως ο φυλετικός ρατσισμός και ο εκφοβισμός, καθώς και για τις αξίες του αλληλοσεβασμού και της ελευθερίας της γνώμης, ενώ θα συμμετέχουν στο πιο «αλλιώτικο» κυνήγι θησαυρού στη φύση.

Yoga, pilates, γυμναστική για γονείς με παιδιά είναι τα προγράμματα άθλησης και ευεξίας, που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκη των πολιτών για καθημερινή άσκηση στους πνεύμονες δροσιάς της πόλης μας, ενώ το functional training, το πρόγραμμα κυκλικής προπόνησης στα όργανα γυμναστικής στο πάρκο υπαίθριας άθλησης στο Άλσος Παγκρατίου είναι η νέα πρόταση άθλησης στου φετινού προγράμματος, με την οποία η άσκηση στα πιο εναλλακτικά γυμναστήρια της πόλης γίνεται ακόμα πιο δελεαστική.

Το πρόγραμμα γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συλλογικότητα και τη συμμετοχή όλου του δυναμικού του ΟΠΑΝΔΑ.

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το «Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς 2019» εδώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.