Η γκαλερί a.antonopoulou.art φιλοξενεί από τις 12 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2013 τα νέα έργα της Καλλιόπης Λεμού στην έκθεση γλυπτικής με τίτλο “Συναντήσεις με Ζωές Μισοξεχασμένες”.

Τα σχέδια και τα γλυπτά της νέας της έκθεσης είναι οικεία σε κλίμακα και φορτισμένα με προσωπικό συναίσθημα. Οι εντυπωσιακές, ενίοτε αιματηρές μορφές στα εκρηκτικά σχέδια, προκαλούν γόνιμο ερωτισμό. Φωτογραφίες από βίαια επαναληπτικές και ζωηρές εικόνες γερασμένης σάρκας, εναλλασσόμενες με τρυφερούς βλαστούς ανάκατων σεξουαλικών οργάνων, συνοδεύονται από γλυπτά που εικονίζουν μια ιδιόμορφη βία, το αιματηρό τίναγμα της γέννησης, απαραίτητο για την έξοδο από την παραδείσια μήτρα – προκαλούν την έκσταση, το τραύμα και την εξέλιξη του ανθρώπινου σώματος, όλα εγκλωβισμένα, στρεβλωμένα και δεσμευμένα κάτω από ένα πέπλο προστατευτικής αμνησίας.

Tο έργο της Λεμού υποδηλώνει τον πόνο της ανθρώπινης ύπαρξης και το αναπόφευκτο του θανάτου, ως την απαραίτητη υποδομή για την εμπειρία της καθαρτικής υπαρξιακής ευδαιμονίας. Οι μισοξεχασμένες ζωές είναι τα πανανθρώπινα συστατικά της ψυχής που μας συνδέουν όλους.