«Ένα Λεπτό Αθήνα» στο Μουσείο Μπενάκη

Ένα Λεπτό Αθήνα

Μια έκθεση για την αρχιτεκτονική προσωπικότητα της Αθήνας

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου  εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση του διαγωνισμού «Ένα Λεπτό Αθήνα» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη. Των εγκαινίων θα προηγηθεί η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από τον επιμελητή Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και την ομάδα των κριτών Έλενα Ζερβουδάκη αρχιτέκτων, Αργύρη Παπαδημητρόπουλο σκηνοθέτη, Ρένα Σακελλαρίδου αρχιτέκτων, Σύλλα Τζουμέρκα σκηνοθέτη και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η κάμερα των συμμετεχόντων αποτύπωσε, με οικονομία και ποικιλία, την αρχιτεκτονική προσωπικότητα της Αθήνας όπως την «βλέπει» ο καθένας μας.

Ένα λεπτό Αθήνα

Μια μεγάλη ομάδα περιηγήθηκε στην κλασική Αθήνα, μνημεία και εμβληματικά κτήρια, ενώ μια δεύτερη εστίασε σε αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες. Η κορυφογραμμή (skyline) της πόλης εμφανίζεται συχνά, εξίσου όμως και υπόγειες διαδρομές ή στοές της Αθήνας. Ερείπια και ημιτελή κτίσματα «στοιχειώνουν» πολλές συμμετοχές ενώ άλλες αφήνουν το βλέμμα τους να πλανάται στη θέα της πόλης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα βίντεο που αφηγούνται μια ιστορία σαν short film με πλάνα από την Αθήνα, καθώς και οι πιο καλλιτεχνικές (video art) συμμετοχές.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.