«Ένας Αριθμός» στο Bios

Ένα εμβληματικό έργο του σύγχρονου αγγλικού ρεπερτορίου σε σκηνοθεσία Ανδρέα Γ. Ανδρέου

Ένα εμβληματικό έργο του σύγχρονου αγγλικού ρεπερτορίου ανεβαίνει στο Bios από τις 21 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα-Τρίτη στις 21.00 σε σκηνοθεσία Ανδρέα Γ. Ανδρέου. Η σπουδαία θεατρική συγγραφέας Κάρυλ Τσέρτσιλ συνθέτει μία αλληγορία για τον σύγχρονο κόσμο, τη σχέση πατέρα-γιου και τα όρια του επιτρεπτού. Δύο ηθοποιοί από διαφορετικές γενιές συμπράττουν επί σκηνής για πρώτη φορά για να ενσαρκώσουν έναν αριθμό προσώπων, καταστάσεων και ταυτοτήτων τόσο μακριά όμως τόσο κοντά.

Μία οδυνηρή αποκάλυψη προκαλεί μία ασυνήθιστη συνάντηση. Ο Λεωνίδας Κακούρης (Σόλτερ) συναντά στο πρόσωπο του Έκτορα Λιάτσου τους τρεις γιους του (Μπέρναρντ, Μπέρναρντ και Μάικλ Μπλακ). Ένας τους είναι το πρωτότυπο. Οι υπόλοιποι, αντίγραφα. Σε ένα περιβάλλον αμιγώς αρσενικό, ένας αγώνας ξεκινά. Ένας αγώνας αμφισβήτησης, υπερίσχυσης και, τελικά, αποδοχής. Του γιου από τον πατέρα. Του πατέρα από τους γιους. Οι όροι αυτής της αποδοχής οδηγούν σε μία ακραία πράξη-αντίδραση σε μία ταυτότητα που καταρρέει. Το σκηνικό, σταθερά, το πατρικό σπίτι.

Το έργο έχει αποσπάσει διεθνή βραβεία και έχει αποτελέσει σκηνική και ερμηνευτική πρόκληση για ηθοποιούς επιπέδου όπως οι Michael Gambon, Daniel Craig, Sam Shepard, Tom Wilkinson, Rhys Ifans κ.ά. Στην Ελλάδα αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του μεγάλου Τάσου Μπαντή.

Συντελεστές

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Ανδρέας Γ. Ανδρέου
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Ματίνα Μέγκλα
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Διεύθυνση Παραγωγής: Νίκος Μαυράκης
Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Φωτογραφίες: Karol Jarek
Παραγωγή: TooFarEastProductions, Apparat Athen
Ερμηνεύουν: Λεωνίδας Κακούρης, Έκτορας Λιάτσος

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 12 €
tags / Bios

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.