food culture

Συνταγές, νέα, αφιερώματα, ό,τι ξεχωρίζουμε από το χώρο της διατροφικής και γαστρονομικής κουλτούρας

1 Φεβρουαρίου, 2024
«Η μεξικάνικη κουζίνα έχει υποστεί μεγάλη αλλοίωση από την αμερικάνικη κουλτούρα που έχει σχεδόν καπηλευτεί τη μεξικάνικη παράδοση». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
17 Ιανουαρίου, 2024
Μαθήματα οινογνωσίας για αρχαίες ελληνικές ποικιλίες και τις συνήθειες οινοποσίας της Αρχαίας Ελλάδας στην Κάβα του Τανίνη Αγάπη μου.
26 Δεκεμβρίου, 2023
Γνωρίσαμε τον Κώστα Φωτίου, τον ιδιοκτήτη της Μπατζίνας, ένα σύγχρονο «μπακάλικο» που ακούει τζαζ, με πίτες που γίνονται ανάρπαστες και επίλεκτα προϊόντα στα ράφια του. Από τον Στέλιο Παρρή.
15 Δεκεμβρίου, 2023
«Είμαστε τυχεροί που στη χώρα που ζούμε μπορούμε να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε εξαιρετικές πρώτες ύλες». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
11 Δεκεμβρίου, 2023
Η ολιστική γαστρονομική εμπειρία στο γοητευτικότερο «μπαλκόνι» της Αθήνας και στο Degustation menu στο Tudor Hall με Executive Chef τον Αστέριο Κουστούδη
17 Νοεμβρίου, 2023
Η Κάβα του Τανίνη Αγάπη μου ανοίγει το Σάββατο 18 Νοεμβρίου.
14 Νοεμβρίου, 2023
Η Leila Moeeni και ο Κωνσταντίνος Ζερβός παρουσιάζουν στο Open Farm στις 18 Νοεμβρίου μια απολαυστική εμπειρία παρασκευής flat bread.
2 Νοεμβρίου, 2023
Σε μια συζήτηση «βουτηγμένη» στον κόσμο των φυσικών κρασιών αλλά και τη βιωσιμότητα που μπαίνει παράλληλα στο κάδρο, ο Μάνος Νικολάου μιλά για το ταξίδι του Φυσικά Fysika και μας προσκαλεί σε μια εμπειρία που «φέρνει κοντά ανθρώπους με κοινές αξίες».
24 Οκτωβρίου, 2023
Το Sweet Factory Festival έρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου.
20 Οκτωβρίου, 2023
Το Athens Wine & Art Festival επιστρέφει στον μοναδικό χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα στις 21 & 22 Οκτωβρίου.
19 Οκτωβρίου, 2023
Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA, η πρώτη έκθεση που ασχολείται αποκλειστικά με φυσικά κρασιά έρχεται στην Αθήνα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.
16 Οκτωβρίου, 2023
Για τρεις μέρες, το παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι μετατρέπεται σε ένα τεράστιο εργοστάσιο μπύρας.
6 Οκτωβρίου, 2023
Το φθινόπωρο έρχεται και ένα ολοκαίνουριο Buba Night Market είναι γεγονός.
16 Σεπτεμβρίου, 2023
Το ''Piraeus Taste Festival: Sea Food and More'' είναι αφιερωμένο στην βιώσιμη κουζίνα με έμπνευση και γνώμονα τη φιλοσοφία του Zero Food Waste.
8 Σεπτεμβρίου, 2023
Tρεις διεθνείς σεφ, με εμπειρία σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο Roof Garden του Mona, στο Μοναστηράκι.
8 Σεπτεμβρίου, 2023
Με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή και τη σημασία της για τη ζωή μας σήμερα, η έκθεση συνδέει την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Κύπρο και την Κροατία.
27 Ιουλίου, 2023
Ο εικαστικός Χρήστος Αρτέμης μιλά στο ελc για την Cantina Analogue, ένα από τα πρώτα αποθετήρια κυκλαδίτικων κρασιών της Σύρου που «γέννησαν» ένα bistro με αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα στο κέντρο της Ερμούπολης.
27 Ιουλίου, 2023
Το Thessaloniki Beer Festival έρχεται από την Πέμπτη 31 Αυγούστου έως και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ - TIF Helexpo.
22 Ιουλίου, 2023
Συνταγές για να ευφραίνεται η καρδιά και να γεμίζει το στομάχι ευτυχία. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
29 Ιουνίου, 2023
Αυτό που απεικονίζεται σε τοιχογραφία που ανακαλύφθηκε στην Πομπηία και χρονολογείται πριν από 2000 χρόνια μοιάζει με πίτσα.
15 Ιουνίου, 2023
Το εστιατόριο El resto bar στο ξενοδοχείο Agapitos Villas & Guesthouses, στο Μούρεσι Πηλίου, διακρίθηκε ως ένα από τα καλυτέρα εστιατόρια της Ελλάδας για δεύτερη συνεχομένη χρονιά μέσα από τον κορυφαίο θεσμό «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» .
30 Μαΐου, 2023
Το Chalkida Street Food Festival επιστρέφει για 3 ημέρες τον Ιούνιο.
23 Μαΐου, 2023
Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μάιου, διοργανώνεται ένα διήμερο, αφιερωμένο στο ρεβίθι Γρεβενών, τους παραγωγούς και μεταποιητές του.
17 Μαΐου, 2023
Από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου ο περιώνυμος Μαλβαζίας οίνος αναδεικνύει το άρωμα και τον πολιτισμό του, την γεύση και την ιστορία του, στο πρώτο διεθνές Malvasia Festival της Μονεμβασιάς.
2 Μαΐου, 2023
Την Παρασκευή 5 Μαΐου το Athens Street Food Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας θα ανοίξει ξανά τις πόρτες και τους φούρνους του, γεμάτο γευστικές εκπλήξεις από κάθε γωνιά του γευστικού γαλαξία.
21 Απριλίου, 2023
Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ Athens City Festival με δύο εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής στις 4 και 22 Μαΐου.
15 Μαρτίου, 2023
Το Buba Bistrot Exotique διοργανώνει ένα multi-layered απογευματινό event στις 19 Μαρτίου.
4 Μαρτίου, 2023
To ΟΚΑΥ initiative space παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “School of fine bakery”.
23 Ιανουαρίου, 2023
To Chocolate Fest ‘23 έρχεται από τις 10 έως και τις 14 Φεβρουαρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.
25 Δεκεμβρίου, 2022
Παρέλαση εκλεκτών. Στιγμών και γεύσεων. Προσώπων, ιστοριών και αρωμάτων στο γοητευτικότερο «μπαλκόνι» της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
23 Δεκεμβρίου, 2022
Μια συνταγή για κολοκυθόσουπα - ένα πιάτο που ευχαριστεί όλες τις αισθήσεις και μας μεταφέρει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Από την Ιωάννα Χαλμούκη [pasta-flora].
20 Νοεμβρίου, 2022
Μια νόστιμη συνταγή με καλαμποκάλευρο, που συνδυάζει τις αλμυρές νότες του δεντρολίβανου, την υπέροχη γεύση του καρυδιού με τη γλύκα του μελιού. Από τη Σοφία Τριάντου.
7 Οκτωβρίου, 2022
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει στη γαστρονομία των νησιών μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και την εκπροσώπησή της σε διεθνείς γαστρονομικούς διαγωνισμούς.
23 Ιουνίου, 2022
Το El Resto Bar στο Πήλιο αναδείχθηκε μέσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στο πλαίσιο του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας.
6 Μαΐου, 2022
Το Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει για το 2022 ανανεωμένο και για 2 τριήμερα, 13 – 15 & 20 – 22 Μαΐου, στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ - TIF Helexpo.
30 Απριλίου, 2022
Από την Παρασκευή 6 Μαΐου, το Athens Street Food Festival ανάβει ξανά τους φούρνους του για να υποδεχτεί όλους τους foodies.
16 Απριλίου, 2022
Λαχταριστές νηστίσιμες μπουκίτσες για όλες τις ώρες της ημέρας από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου. [ΕΑΤpetit].
3 Απριλίου, 2022
Η μπρουσκέτα πρωτοεμφανίστηκε στην αρχαία Ρώμη τον 15ο αιώνα μ.Χ., όταν οι ντόπιοι ελαιοπαραγωγοί μετέφεραν τις ελιές τους στο ελαιοτριβείο για την παραγωγή του ελαιόλαδου και δοκίμαζαν τη νέα τους παραγωγή χρησιμοποιώντας ψωμί. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου. [ΕΑΤpetit]
27 Μαρτίου, 2022
Ένα άρθρο-ωδή στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς μικρής κλίμακας που έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους για την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, οι οποίοι αξιοποιούν με λεπτούς χειρισμούς ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική ύπαιθρος, από τον Έβρο έως την Κρήτη.
19 Μαρτίου, 2022
Η food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit] γράφει για τον «βιασμό» της τροφής μέσω της θεωρητικής ικανοποίησης των καταναλωτικών απαιτήσεων και τον βωμό του χρήματος.
5 Μαρτίου, 2022
Η λιτή διατροφή ενόψει της επικείμενης νηστείας, καθώς και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επιβάλλει μια ταπεινότητα, με οδήγησαν να ετοιμάσω μια απλή φάβα από λαθούρι σε τρεις εκδοχές. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
20 Φεβρουαρίου, 2022
Ας παρατηρήσουμε ό,τι όμορφο συμβαίνει γύρω μας και ίσως έτσι υποδεχτούμε το bliss στην καθημερινότητά μας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
14 Φεβρουαρίου, 2022
Μάθετε πώς να ετοιμάσετε σε λίγο χρόνο ένα εξαιρετικό, ρομαντικό δείπνο, με λίγο κόπο, καλά υλικά και αγάπη.
6 Φεβρουαρίου, 2022
Η διασύνδεση των επαγγελματιών εστίασης με τον αγρό, δεν είναι μια φευγαλέα τάση αλλά μια αυθεντική στάση ζωής. Γράφει η Βάσω Γιατσίδου.
5 Φεβρουαρίου, 2022
Μια απλή, εύκολη και γρήγορη σούπα με παραδοσιακό χυλοπιτάκι λίγο κρεμμύδι, σκόρδο, καπνιστή πάπρικα και ελαιόλαδο. Λίγα υλικά αρκούν για να δημιουργήσεις ένα φαγητό ελαφρύ και νόστιμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
29 Ιανουαρίου, 2022
Η πρώτη συνταγή για το 2022 είναι ένα πυκνό και υγρό κέικ που μπορεί κάλλιστα να καταναλωθεί ως πρωινό συνοδεία καφέ ή τσαγιού ή ως βραδινό με ένα ποτήρι γάλα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
14 Ιανουαρίου, 2022
Γνωρίζουμε το πρότυπο οινοποιείο Ρούβαλη που δραστηριοποιείται στην «ηρωική αμπελουργία» από το 1990 δημιουργώντας ''extreme'' κρασιά στην ορεινή Αιγιάλεια.
2 Ιανουαρίου, 2022
Αν μπορούμε να διεκδικήσουμε ειρηνικά κάτι, αυτό είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον και τους κύκλους της Φύσης. Από τη Βάσω Γιατσίδου.
19 Δεκεμβρίου, 2021
Και μην ξεχάσετε μετά το γεύμα σερβίρετε ένα τσάι από φρέσκα φύλλα μέντας για να βοηθήσετε τους καλεσμένους σας για την επόμενη γεύση, αυτή των γλυκών. Aπό τη Σοφία Τριάντου.
14 Δεκεμβρίου, 2021
Περιηγηθείτε στον παραμυθένιο κόσμο του kilikeio, ανακαλύψτε τη φιλοσοφία, τα ποιοτικά, αλλά και ξεχωριστά προϊόντα του, που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
1 Φεβρουαρίου, 2024
«Η μεξικάνικη κουζίνα έχει υποστεί μεγάλη αλλοίωση από την αμερικάνικη κουλτούρα που έχει σχεδόν καπηλευτεί τη μεξικάνικη παράδοση». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
17 Ιανουαρίου, 2024
Μαθήματα οινογνωσίας για αρχαίες ελληνικές ποικιλίες και τις συνήθειες οινοποσίας της Αρχαίας Ελλάδας στην Κάβα του Τανίνη Αγάπη μου.
26 Δεκεμβρίου, 2023
Γνωρίσαμε τον Κώστα Φωτίου, τον ιδιοκτήτη της Μπατζίνας, ένα σύγχρονο «μπακάλικο» που ακούει τζαζ, με πίτες που γίνονται ανάρπαστες και επίλεκτα προϊόντα στα ράφια του. Από τον Στέλιο Παρρή.
15 Δεκεμβρίου, 2023
«Είμαστε τυχεροί που στη χώρα που ζούμε μπορούμε να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε εξαιρετικές πρώτες ύλες». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
11 Δεκεμβρίου, 2023
Η ολιστική γαστρονομική εμπειρία στο γοητευτικότερο «μπαλκόνι» της Αθήνας και στο Degustation menu στο Tudor Hall με Executive Chef τον Αστέριο Κουστούδη
17 Νοεμβρίου, 2023
Η Κάβα του Τανίνη Αγάπη μου ανοίγει το Σάββατο 18 Νοεμβρίου.
14 Νοεμβρίου, 2023
Η Leila Moeeni και ο Κωνσταντίνος Ζερβός παρουσιάζουν στο Open Farm στις 18 Νοεμβρίου μια απολαυστική εμπειρία παρασκευής flat bread.
2 Νοεμβρίου, 2023
Σε μια συζήτηση «βουτηγμένη» στον κόσμο των φυσικών κρασιών αλλά και τη βιωσιμότητα που μπαίνει παράλληλα στο κάδρο, ο Μάνος Νικολάου μιλά για το ταξίδι του Φυσικά Fysika και μας προσκαλεί σε μια εμπειρία που «φέρνει κοντά ανθρώπους με κοινές αξίες».
24 Οκτωβρίου, 2023
Το Sweet Factory Festival έρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου.
20 Οκτωβρίου, 2023
Το Athens Wine & Art Festival επιστρέφει στον μοναδικό χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα στις 21 & 22 Οκτωβρίου.
19 Οκτωβρίου, 2023
Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA, η πρώτη έκθεση που ασχολείται αποκλειστικά με φυσικά κρασιά έρχεται στην Αθήνα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.
16 Οκτωβρίου, 2023
Για τρεις μέρες, το παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι μετατρέπεται σε ένα τεράστιο εργοστάσιο μπύρας.
6 Οκτωβρίου, 2023
Το φθινόπωρο έρχεται και ένα ολοκαίνουριο Buba Night Market είναι γεγονός.
16 Σεπτεμβρίου, 2023
Το ''Piraeus Taste Festival: Sea Food and More'' είναι αφιερωμένο στην βιώσιμη κουζίνα με έμπνευση και γνώμονα τη φιλοσοφία του Zero Food Waste.
8 Σεπτεμβρίου, 2023
Tρεις διεθνείς σεφ, με εμπειρία σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο Roof Garden του Mona, στο Μοναστηράκι.
8 Σεπτεμβρίου, 2023
Με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή και τη σημασία της για τη ζωή μας σήμερα, η έκθεση συνδέει την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Κύπρο και την Κροατία.
27 Ιουλίου, 2023
Ο εικαστικός Χρήστος Αρτέμης μιλά στο ελc για την Cantina Analogue, ένα από τα πρώτα αποθετήρια κυκλαδίτικων κρασιών της Σύρου που «γέννησαν» ένα bistro με αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα στο κέντρο της Ερμούπολης.
27 Ιουλίου, 2023
Το Thessaloniki Beer Festival έρχεται από την Πέμπτη 31 Αυγούστου έως και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ - TIF Helexpo.
22 Ιουλίου, 2023
Συνταγές για να ευφραίνεται η καρδιά και να γεμίζει το στομάχι ευτυχία. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
29 Ιουνίου, 2023
Αυτό που απεικονίζεται σε τοιχογραφία που ανακαλύφθηκε στην Πομπηία και χρονολογείται πριν από 2000 χρόνια μοιάζει με πίτσα.
15 Ιουνίου, 2023
Το εστιατόριο El resto bar στο ξενοδοχείο Agapitos Villas & Guesthouses, στο Μούρεσι Πηλίου, διακρίθηκε ως ένα από τα καλυτέρα εστιατόρια της Ελλάδας για δεύτερη συνεχομένη χρονιά μέσα από τον κορυφαίο θεσμό «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» .
30 Μαΐου, 2023
Το Chalkida Street Food Festival επιστρέφει για 3 ημέρες τον Ιούνιο.
23 Μαΐου, 2023
Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μάιου, διοργανώνεται ένα διήμερο, αφιερωμένο στο ρεβίθι Γρεβενών, τους παραγωγούς και μεταποιητές του.
17 Μαΐου, 2023
Από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου ο περιώνυμος Μαλβαζίας οίνος αναδεικνύει το άρωμα και τον πολιτισμό του, την γεύση και την ιστορία του, στο πρώτο διεθνές Malvasia Festival της Μονεμβασιάς.
2 Μαΐου, 2023
Την Παρασκευή 5 Μαΐου το Athens Street Food Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας θα ανοίξει ξανά τις πόρτες και τους φούρνους του, γεμάτο γευστικές εκπλήξεις από κάθε γωνιά του γευστικού γαλαξία.
21 Απριλίου, 2023
Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ Athens City Festival με δύο εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής στις 4 και 22 Μαΐου.
15 Μαρτίου, 2023
Το Buba Bistrot Exotique διοργανώνει ένα multi-layered απογευματινό event στις 19 Μαρτίου.
4 Μαρτίου, 2023
To ΟΚΑΥ initiative space παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “School of fine bakery”.
23 Ιανουαρίου, 2023
To Chocolate Fest ‘23 έρχεται από τις 10 έως και τις 14 Φεβρουαρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.
25 Δεκεμβρίου, 2022
Παρέλαση εκλεκτών. Στιγμών και γεύσεων. Προσώπων, ιστοριών και αρωμάτων στο γοητευτικότερο «μπαλκόνι» της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
23 Δεκεμβρίου, 2022
Μια συνταγή για κολοκυθόσουπα - ένα πιάτο που ευχαριστεί όλες τις αισθήσεις και μας μεταφέρει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Από την Ιωάννα Χαλμούκη [pasta-flora].
20 Νοεμβρίου, 2022
Μια νόστιμη συνταγή με καλαμποκάλευρο, που συνδυάζει τις αλμυρές νότες του δεντρολίβανου, την υπέροχη γεύση του καρυδιού με τη γλύκα του μελιού. Από τη Σοφία Τριάντου.
7 Οκτωβρίου, 2022
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει στη γαστρονομία των νησιών μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και την εκπροσώπησή της σε διεθνείς γαστρονομικούς διαγωνισμούς.
23 Ιουνίου, 2022
Το El Resto Bar στο Πήλιο αναδείχθηκε μέσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στο πλαίσιο του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας.
6 Μαΐου, 2022
Το Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει για το 2022 ανανεωμένο και για 2 τριήμερα, 13 – 15 & 20 – 22 Μαΐου, στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ - TIF Helexpo.
30 Απριλίου, 2022
Από την Παρασκευή 6 Μαΐου, το Athens Street Food Festival ανάβει ξανά τους φούρνους του για να υποδεχτεί όλους τους foodies.
16 Απριλίου, 2022
Λαχταριστές νηστίσιμες μπουκίτσες για όλες τις ώρες της ημέρας από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου. [ΕΑΤpetit].
3 Απριλίου, 2022
Η μπρουσκέτα πρωτοεμφανίστηκε στην αρχαία Ρώμη τον 15ο αιώνα μ.Χ., όταν οι ντόπιοι ελαιοπαραγωγοί μετέφεραν τις ελιές τους στο ελαιοτριβείο για την παραγωγή του ελαιόλαδου και δοκίμαζαν τη νέα τους παραγωγή χρησιμοποιώντας ψωμί. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου. [ΕΑΤpetit]
27 Μαρτίου, 2022
Ένα άρθρο-ωδή στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς μικρής κλίμακας που έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους για την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, οι οποίοι αξιοποιούν με λεπτούς χειρισμούς ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική ύπαιθρος, από τον Έβρο έως την Κρήτη.
19 Μαρτίου, 2022
Η food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit] γράφει για τον «βιασμό» της τροφής μέσω της θεωρητικής ικανοποίησης των καταναλωτικών απαιτήσεων και τον βωμό του χρήματος.
5 Μαρτίου, 2022
Η λιτή διατροφή ενόψει της επικείμενης νηστείας, καθώς και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επιβάλλει μια ταπεινότητα, με οδήγησαν να ετοιμάσω μια απλή φάβα από λαθούρι σε τρεις εκδοχές. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
20 Φεβρουαρίου, 2022
Ας παρατηρήσουμε ό,τι όμορφο συμβαίνει γύρω μας και ίσως έτσι υποδεχτούμε το bliss στην καθημερινότητά μας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
14 Φεβρουαρίου, 2022
Μάθετε πώς να ετοιμάσετε σε λίγο χρόνο ένα εξαιρετικό, ρομαντικό δείπνο, με λίγο κόπο, καλά υλικά και αγάπη.
6 Φεβρουαρίου, 2022
Η διασύνδεση των επαγγελματιών εστίασης με τον αγρό, δεν είναι μια φευγαλέα τάση αλλά μια αυθεντική στάση ζωής. Γράφει η Βάσω Γιατσίδου.
5 Φεβρουαρίου, 2022
Μια απλή, εύκολη και γρήγορη σούπα με παραδοσιακό χυλοπιτάκι λίγο κρεμμύδι, σκόρδο, καπνιστή πάπρικα και ελαιόλαδο. Λίγα υλικά αρκούν για να δημιουργήσεις ένα φαγητό ελαφρύ και νόστιμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
29 Ιανουαρίου, 2022
Η πρώτη συνταγή για το 2022 είναι ένα πυκνό και υγρό κέικ που μπορεί κάλλιστα να καταναλωθεί ως πρωινό συνοδεία καφέ ή τσαγιού ή ως βραδινό με ένα ποτήρι γάλα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
14 Ιανουαρίου, 2022
Γνωρίζουμε το πρότυπο οινοποιείο Ρούβαλη που δραστηριοποιείται στην «ηρωική αμπελουργία» από το 1990 δημιουργώντας ''extreme'' κρασιά στην ορεινή Αιγιάλεια.
2 Ιανουαρίου, 2022
Αν μπορούμε να διεκδικήσουμε ειρηνικά κάτι, αυτό είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον και τους κύκλους της Φύσης. Από τη Βάσω Γιατσίδου.
19 Δεκεμβρίου, 2021
Και μην ξεχάσετε μετά το γεύμα σερβίρετε ένα τσάι από φρέσκα φύλλα μέντας για να βοηθήσετε τους καλεσμένους σας για την επόμενη γεύση, αυτή των γλυκών. Aπό τη Σοφία Τριάντου.
14 Δεκεμβρίου, 2021
Περιηγηθείτε στον παραμυθένιο κόσμο του kilikeio, ανακαλύψτε τη φιλοσοφία, τα ποιοτικά, αλλά και ξεχωριστά προϊόντα του, που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Η Ζωή Ξανθοπούλου μοιράζεται το Ημερολόγιο Προβών για «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» του Ζουζέπ Μαρία Μιρό
H ιστορία της γυναίκας ως θεραπεύτρια
"Shōgun" και οριενταλισμός: Η σειρά που ξεχωρίζει για την αισθητική πανδαισία και την ιστορία της να προσφέρεται για συζητήσεις
Η Νικολέτα Καπίλλα μιλάει για το εφηβικό βιβλίο «Η χρονιά που όλα έγιναν γκρι»