plant stories

Όταν «περπατάς» με τη φύση μαθαίνεις για τους μύθους της, ακούς τις ιστορίες της και μαθαίνεις τις παραδόσεις της

17 Μαρτίου, 2024
Η πρώτη ιστορική καταγραφή ιατρικής θεραπείας είναι σχεδόν πέντε χιλιάδων ετών και προέρχεται από την αρχαία Αίγυπτο. Από τη Σοφία Τριάντου.
3 Μαρτίου, 2024
Βότανα και αιθέρια έλαια που συμβάλουν στην αντιμετώπιση του άγχους.
18 Φεβρουαρίου, 2024
Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα φλιτζάνι έγχυμα τσουκνίδας, θα σας χαρίσει ενέργεια σωματική και πνευματική. Από τη Σοφία Τριάντου.
11 Φεβρουαρίου, 2024
Στη γαστρονομία κατέχει μια προνομιακή θέση στους περισσότερους πολιτισμούς, για τη λεπτή, πικάντικη γεύση του, που συνδυάζει γαρίφαλο, κανέλα, μαύρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Από τη Σοφία Τριάντου.
28 Ιανουαρίου, 2024
Συνδυάστε το σαλέπι με αυθεντική κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη, είναι ένα εξαιρετικός σύμμαχος για το χειμώνα. Από τη Σοφία Τριάντου.
14 Ιανουαρίου, 2024
Το μύρο θα το συναντήσουμε στις θρησκευτικές τελετές αλλά το τιμάμε ιδιαίτερα για το υπέροχο άρωμά του και τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Από τη Σοφία Τριάντου.
7 Ιανουαρίου, 2024
Και όταν τα φώτα σβήσουν, μια νέα μέρα μας περιμένει αρωματισμένη με κανέλα και γαρίφαλο. Καλή χρονιά! Από τη Σοφία Τριάντου.
10 Δεκεμβρίου, 2023
Η κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, το δεντρολίβανο, το κάρδαμο και το μπαχάρι έχουν γίνει ένα με τις χριστουγεννιάτικες γιορτές μας. Από τη Σοφία Τριάντου.
19 Νοεμβρίου, 2023
Tα βότανα που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα γεύματα που θα σας ζεστάνουν τον χειμώνα. Από τη Σοφία Τριάντου.
29 Οκτωβρίου, 2023
Ο υπέροχος συνοδός της κανέλας, του τζίντζερ και του μοσχοκάρυδου, δημιουργεί ένα αρμονικό μείγμα μπαχαρικών που μπορεί να μεταφέρει την αίσθηση της γεύσης μας σε έναν ζεστό χειμερινό κόσμο. Από τη Σοφία Τριάντου.
15 Οκτωβρίου, 2023
Η μυρωδιά της θάλασσας, της ρίγανης, του θυμαριού, του πεύκου, το γλυκό άρωμα του γιασεμιού, της λεβάντας, του βασιλικού, του δυόσμου και η κάππαρη που καμαρώνει στους ελληνικούς βράχους. Από τη Σοφία Τριάντου.
1 Οκτωβρίου, 2023
Η προσθήκη βοτάνων στη τροφή μας είναι μια εξαιρετική μορφή προληπτικής τόνωσης του οργανισμού, ένας τρόπος να συνδεθούμε με τη φύση. Από τη Σοφία Τριάντου.
24 Σεπτεμβρίου, 2023
Πάντα όταν τις συναντώ μου θυμίζουν τις υπέροχες ζεστές σούπες του χειμώνα και καλωσορίζω το φθινόπωρο με ανυπομονησία. Από τη Σοφία Τριάντου.
20 Αυγούστου, 2023
Η αναβίωση της βοτανοθεραπείας παρατηρείται από τον έκτο αιώνα με την εμφάνιση μοναστηριών, όπου δημιουργήθηκαν οι πρώτοι θεραπευτικοί κήποι που καλλιεργούνταν τα φαρμακευτικά φυτά. Από τη Σοφία Τριάντου.
13 Αυγούστου, 2023
Λεμονάδα μέντας, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δροσιστείτε αυτές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
6 Αυγούστου, 2023
Πώς να δροσίσουμε και να ηρεμήσουμε το δέρμα μας μετά τον ήλιο με τη βοήθεια των βοτάνων. Από τη Σοφία Τριάντου.
23 Ιουλίου, 2023
Ένα δροσιστικό και γευστικό ρόφημα να απολαύσετε στους καλοκαιρινούς κήπους. Από τη Σοφία Τριάντου.
16 Ιουλίου, 2023
Απλές συμβουλές για την καθημερινή σας φροντίδα με βότανα. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
2 Ιουλίου, 2023
Αλμυρίκια, δεντρολίβανα, κάππαρη, κρίταμο, φασκόμηλο, πεύκα, πουρνάρια, μια ατελείωτη βλάστηση, ένας θησαυρό γεύσης και ευεξίας. Από τη Σοφία Τριάντου.
4 Ιουνίου, 2023
Η χρήση βοτάνων και μπαχαρικών έχει επηρεάσει την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία παθήσεων, τελετουργικούς σκοπούς και φυσικά τον αρωματισμό των τροφίμων. Από τη Σοφία Τριάντου.
28 Μαΐου, 2023
Εκτός από το ότι σας κρατά ενυδατωμένους, αυτό το εμπλουτισμένο νερό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση μιας σειράς δυσάρεστων συμπτωμάτων, όπως η δυσπεψία μετά το φαγητό. Από τη Σοφία Τριάντου.
14 Μαΐου, 2023
Φρέσκα ή αποξηραμένα, τα βότανα μπορούν να προσθέσουν λαχταριστή γεύση και άρωμα σε κάθε είδους πιάτο. Από τη Σοφία Τριάντου.
30 Απριλίου, 2023
Ο μάραθος έχει μεγάλη ιστορία όχι μόνο για τις γευστικές αρετές του αλλά και τις θεραπευτικές τις οποίες έχουμε παραμερίσει στις μέρες μας. Από τη Σοφία Τριάντου.
22 Απριλίου, 2023
Μία συνταγή για σούπα βοτάνων με φρέσκα μανιτάρια και πώς να αρωματίσετε τη σούπα σας με φρέσκα αλλά και αποξηραμένα βότανα. Από τη Σοφία Τριάντου.
9 Απριλίου, 2023
Από την αρχαιότητα το φυτό έχει συνδεθεί με αρκετούς μύθους και θεωρείται σύμβολο νίκης, δόξας, σοφίας και τιμής. Από τη Σοφία Τριάντου.
26 Μαρτίου, 2023
Το δεντρολίβανο φημίζεται για την ενίσχυση της μνήμης, γι' αυτό και θεωρείται σύμβολο της πίστης. Από τη Σοφία Τριάντου.
12 Μαρτίου, 2023
Η κόκκινη παπαρούνα έγινε σύμβολο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη σύγχρονη κουλτούρα, μιας και λέγεται ότι ήταν το πρώτο ζιζάνιο που εμφανίστηκε μετά τον πόλεμο. Από την Σοφία Τριάντου.
26 Φεβρουαρίου, 2023
Τα τριαντάφυλλα Damask είναι γνωστά για το εκλεκτό άρωμά τους και τα άνθη τους συλλέγονται για το ροδέλαιο που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία. Από τη Σοφία Τριάντου.
19 Φεβρουαρίου, 2023
Το υπέροχο χρώμα τους εκτός από μία μοναδική γεύση θα μας χαρίσει και μια ρόδινη εικόνα στο φλιτζάνι μας. Από τη Σοφία Τριάντου.
12 Φεβρουαρίου, 2023
Λόγω του ευχάριστου αρώματος και της γεύσης του, το Thymus x citriodorus βρίσκεται συνήθως σε διάφορα μείγματα τσαγιού βοτάνων και προσφέρεται ως καρύκευμα για πιάτα με ψάρι λόγω της διακριτικής του λεμονάτης γεύσης. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
29 Ιανουαρίου, 2023
Σχεδόν κάθε βότανο γνωστό στον Μεσαίωνα, είτε καλλιεργούταν σε κήπο είτε συλλεγόταν από την άγρια φύση, είχε τουλάχιστον μία και συνήθως αρκετές φαρμακευτικές χρήσεις. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
22 Ιανουαρίου, 2023
Το φύλλο τσουκνίδας είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία είναι απαραίτητα για τη μείωση του αριθμού των ελευθέρων ριζών στο σύστημά σας. Από τη Σοφία Τριάντου.
15 Ιανουαρίου, 2023
Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά βότανα έχουν πάρει τη θέση τους στη μυθολογία ως ο πολυτιμότερος θησαυρός που δόθηκε στους ανθρώπους από τους θεούς ακόμη και στους προϊστορικούς χρόνους. Από τη Σοφία Τριάντου.
24 Δεκεμβρίου, 2022
Τα βότανα που παραδοσιακά συνδέονταν με τα Χριστούγεννα και τη γέννηση του Ιησού είναι εδώ να μας διηγηθούν τις ιστορίες τους… Από τη Σοφία Τριάντου.
11 Δεκεμβρίου, 2022
Η κανέλα περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, εμποδίζοντάς τις να βλάψουν τα κύτταρα του σώματος. Από τη Σοφία Τριάντου.
4 Δεκεμβρίου, 2022
Ένα πολυετές βότανο που αναπτύσσεται σε ψηλούς, λεπτούς μίσχους, πλούσιο σε βιταμίνη C και A. Από τη Σοφία Τριάντου.
14 Νοεμβρίου, 2022
Στο πλαίσιο της δημιουργίας Τράπεζας Διατήρησης Δασικού Γενετικού Υλικού στην Αμυγδαλέζα Αττικής, μικροί και μεγάλοι καλούνται να γνωρίσουν τη δράση και το κοινωνικό - περιβαλλοντικό αποτύπωμά της και μέσα από ξεναγήσεις και βιωματικά εργαστήρια να βουτήξουν στον κόσμο των φυτών ως οργανισμών και στην μυστική ζωή των δέντρων.
13 Νοεμβρίου, 2022
Τα κάστανα περιέχουν υψηλές ποσότητες καλίου και βιταμίνης C, B1, B2 σε επίπεδα παρόμοια με τα φρέσκα φρούτα. Από τη Σοφία Τριάντου.
6 Νοεμβρίου, 2022
Το ρόδι είναι ένα από τα «επτά είδη» που αναφέρονται στη Βίβλο. Χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για διακόσμηση και σε τελετές των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς και των μετέπειτα εορτών.
23 Οκτωβρίου, 2022
Στον Μεσαίωνα τα κρεμμύδια αποτελούσαν βασικό συστατικό των περισσότερων γευμάτων για τους φτωχότερους ανθρώπους της Ευρώπης, μαζί με τα φασόλια και το λάχανο. Από τη Σοφία Τριάντου.
2 Οκτωβρίου, 2022
Αρχίστε τη βοτανική σας φροντίδα με ένα βοτανόλουτρο προσώπου, μια περιποίηση που θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε κήπο. Από τη Σοφία Τριάντου.
25 Σεπτεμβρίου, 2022
Τα βότανα είναι ένα μέρος της φύσης που εδώ και πολλά χρόνια μας βοηθούν στο δικό μας παιχνίδι με τον ύπνο. Από τη Σοφία Τριάντου.
11 Σεπτεμβρίου, 2022
Η χρήση του θυμιάματος χρονολογείται εδώ και χιλιετίες, αν και οι ουσίες που καίγονται μπορεί να διαφέρουν από τόπο σε τόπο, από εποχή σε εποχή. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
4 Σεπτεμβρίου, 2022
Η κολοκύθα είναι ένα λαχανικό με πλούσια σάρκα και μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
28 Αυγούστου, 2022
Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πιάτα μας χωρίς την υπέροχη γεύση των βοτάνων; Γράφει η Σοφία Τριάντου.
14 Αυγούστου, 2022
Ο καρπός της για όλους τους λαούς θεωρείται πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών όπως οι βιταμίνες, ιδιαίτερα η βιταμίνη C. Από τη Σοφία Τριάντου.
7 Αυγούστου, 2022
Επιστροφή στη φύση με τα βότανα να μας ανανεώνουν, να τονώνουν και να μας δίνουν νέα ενέργεια κάθε μέρα. Από τη Σοφία Τριάντου.
24 Ιουλίου, 2022
Μοναδική διαδικασία να βρίσκεσαι κάτω από τον σχίνο και να κεντάς τον κορμό του. Ήταν η στιγμή που κατάλαβα γιατί μοσχοβολά τόσο η μαστίχα. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
17 Ιουλίου, 2022
Η λουίζα, η λεμονιά των βοτανόκηπων που μας χαρίζει τις πολύτιμες αρετές της και τα υπέροχα αρώματά της. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
5 Ιουνίου, 2022
Οι ασφαλείς χρήσεις για τα βότανα της οικογένειας της μέντας. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
17 Μαρτίου, 2024
Η πρώτη ιστορική καταγραφή ιατρικής θεραπείας είναι σχεδόν πέντε χιλιάδων ετών και προέρχεται από την αρχαία Αίγυπτο. Από τη Σοφία Τριάντου.
3 Μαρτίου, 2024
Βότανα και αιθέρια έλαια που συμβάλουν στην αντιμετώπιση του άγχους.
18 Φεβρουαρίου, 2024
Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα φλιτζάνι έγχυμα τσουκνίδας, θα σας χαρίσει ενέργεια σωματική και πνευματική. Από τη Σοφία Τριάντου.
11 Φεβρουαρίου, 2024
Στη γαστρονομία κατέχει μια προνομιακή θέση στους περισσότερους πολιτισμούς, για τη λεπτή, πικάντικη γεύση του, που συνδυάζει γαρίφαλο, κανέλα, μαύρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Από τη Σοφία Τριάντου.
28 Ιανουαρίου, 2024
Συνδυάστε το σαλέπι με αυθεντική κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη, είναι ένα εξαιρετικός σύμμαχος για το χειμώνα. Από τη Σοφία Τριάντου.
14 Ιανουαρίου, 2024
Το μύρο θα το συναντήσουμε στις θρησκευτικές τελετές αλλά το τιμάμε ιδιαίτερα για το υπέροχο άρωμά του και τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Από τη Σοφία Τριάντου.
7 Ιανουαρίου, 2024
Και όταν τα φώτα σβήσουν, μια νέα μέρα μας περιμένει αρωματισμένη με κανέλα και γαρίφαλο. Καλή χρονιά! Από τη Σοφία Τριάντου.
10 Δεκεμβρίου, 2023
Η κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, το δεντρολίβανο, το κάρδαμο και το μπαχάρι έχουν γίνει ένα με τις χριστουγεννιάτικες γιορτές μας. Από τη Σοφία Τριάντου.
19 Νοεμβρίου, 2023
Tα βότανα που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα γεύματα που θα σας ζεστάνουν τον χειμώνα. Από τη Σοφία Τριάντου.
29 Οκτωβρίου, 2023
Ο υπέροχος συνοδός της κανέλας, του τζίντζερ και του μοσχοκάρυδου, δημιουργεί ένα αρμονικό μείγμα μπαχαρικών που μπορεί να μεταφέρει την αίσθηση της γεύσης μας σε έναν ζεστό χειμερινό κόσμο. Από τη Σοφία Τριάντου.
15 Οκτωβρίου, 2023
Η μυρωδιά της θάλασσας, της ρίγανης, του θυμαριού, του πεύκου, το γλυκό άρωμα του γιασεμιού, της λεβάντας, του βασιλικού, του δυόσμου και η κάππαρη που καμαρώνει στους ελληνικούς βράχους. Από τη Σοφία Τριάντου.
1 Οκτωβρίου, 2023
Η προσθήκη βοτάνων στη τροφή μας είναι μια εξαιρετική μορφή προληπτικής τόνωσης του οργανισμού, ένας τρόπος να συνδεθούμε με τη φύση. Από τη Σοφία Τριάντου.
24 Σεπτεμβρίου, 2023
Πάντα όταν τις συναντώ μου θυμίζουν τις υπέροχες ζεστές σούπες του χειμώνα και καλωσορίζω το φθινόπωρο με ανυπομονησία. Από τη Σοφία Τριάντου.
20 Αυγούστου, 2023
Η αναβίωση της βοτανοθεραπείας παρατηρείται από τον έκτο αιώνα με την εμφάνιση μοναστηριών, όπου δημιουργήθηκαν οι πρώτοι θεραπευτικοί κήποι που καλλιεργούνταν τα φαρμακευτικά φυτά. Από τη Σοφία Τριάντου.
13 Αυγούστου, 2023
Λεμονάδα μέντας, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δροσιστείτε αυτές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
6 Αυγούστου, 2023
Πώς να δροσίσουμε και να ηρεμήσουμε το δέρμα μας μετά τον ήλιο με τη βοήθεια των βοτάνων. Από τη Σοφία Τριάντου.
23 Ιουλίου, 2023
Ένα δροσιστικό και γευστικό ρόφημα να απολαύσετε στους καλοκαιρινούς κήπους. Από τη Σοφία Τριάντου.
16 Ιουλίου, 2023
Απλές συμβουλές για την καθημερινή σας φροντίδα με βότανα. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
2 Ιουλίου, 2023
Αλμυρίκια, δεντρολίβανα, κάππαρη, κρίταμο, φασκόμηλο, πεύκα, πουρνάρια, μια ατελείωτη βλάστηση, ένας θησαυρό γεύσης και ευεξίας. Από τη Σοφία Τριάντου.
4 Ιουνίου, 2023
Η χρήση βοτάνων και μπαχαρικών έχει επηρεάσει την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία παθήσεων, τελετουργικούς σκοπούς και φυσικά τον αρωματισμό των τροφίμων. Από τη Σοφία Τριάντου.
28 Μαΐου, 2023
Εκτός από το ότι σας κρατά ενυδατωμένους, αυτό το εμπλουτισμένο νερό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση μιας σειράς δυσάρεστων συμπτωμάτων, όπως η δυσπεψία μετά το φαγητό. Από τη Σοφία Τριάντου.
14 Μαΐου, 2023
Φρέσκα ή αποξηραμένα, τα βότανα μπορούν να προσθέσουν λαχταριστή γεύση και άρωμα σε κάθε είδους πιάτο. Από τη Σοφία Τριάντου.
30 Απριλίου, 2023
Ο μάραθος έχει μεγάλη ιστορία όχι μόνο για τις γευστικές αρετές του αλλά και τις θεραπευτικές τις οποίες έχουμε παραμερίσει στις μέρες μας. Από τη Σοφία Τριάντου.
22 Απριλίου, 2023
Μία συνταγή για σούπα βοτάνων με φρέσκα μανιτάρια και πώς να αρωματίσετε τη σούπα σας με φρέσκα αλλά και αποξηραμένα βότανα. Από τη Σοφία Τριάντου.
9 Απριλίου, 2023
Από την αρχαιότητα το φυτό έχει συνδεθεί με αρκετούς μύθους και θεωρείται σύμβολο νίκης, δόξας, σοφίας και τιμής. Από τη Σοφία Τριάντου.
26 Μαρτίου, 2023
Το δεντρολίβανο φημίζεται για την ενίσχυση της μνήμης, γι' αυτό και θεωρείται σύμβολο της πίστης. Από τη Σοφία Τριάντου.
12 Μαρτίου, 2023
Η κόκκινη παπαρούνα έγινε σύμβολο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη σύγχρονη κουλτούρα, μιας και λέγεται ότι ήταν το πρώτο ζιζάνιο που εμφανίστηκε μετά τον πόλεμο. Από την Σοφία Τριάντου.
26 Φεβρουαρίου, 2023
Τα τριαντάφυλλα Damask είναι γνωστά για το εκλεκτό άρωμά τους και τα άνθη τους συλλέγονται για το ροδέλαιο που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία. Από τη Σοφία Τριάντου.
19 Φεβρουαρίου, 2023
Το υπέροχο χρώμα τους εκτός από μία μοναδική γεύση θα μας χαρίσει και μια ρόδινη εικόνα στο φλιτζάνι μας. Από τη Σοφία Τριάντου.
12 Φεβρουαρίου, 2023
Λόγω του ευχάριστου αρώματος και της γεύσης του, το Thymus x citriodorus βρίσκεται συνήθως σε διάφορα μείγματα τσαγιού βοτάνων και προσφέρεται ως καρύκευμα για πιάτα με ψάρι λόγω της διακριτικής του λεμονάτης γεύσης. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
29 Ιανουαρίου, 2023
Σχεδόν κάθε βότανο γνωστό στον Μεσαίωνα, είτε καλλιεργούταν σε κήπο είτε συλλεγόταν από την άγρια φύση, είχε τουλάχιστον μία και συνήθως αρκετές φαρμακευτικές χρήσεις. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
22 Ιανουαρίου, 2023
Το φύλλο τσουκνίδας είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία είναι απαραίτητα για τη μείωση του αριθμού των ελευθέρων ριζών στο σύστημά σας. Από τη Σοφία Τριάντου.
15 Ιανουαρίου, 2023
Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά βότανα έχουν πάρει τη θέση τους στη μυθολογία ως ο πολυτιμότερος θησαυρός που δόθηκε στους ανθρώπους από τους θεούς ακόμη και στους προϊστορικούς χρόνους. Από τη Σοφία Τριάντου.
24 Δεκεμβρίου, 2022
Τα βότανα που παραδοσιακά συνδέονταν με τα Χριστούγεννα και τη γέννηση του Ιησού είναι εδώ να μας διηγηθούν τις ιστορίες τους… Από τη Σοφία Τριάντου.
11 Δεκεμβρίου, 2022
Η κανέλα περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, εμποδίζοντάς τις να βλάψουν τα κύτταρα του σώματος. Από τη Σοφία Τριάντου.
4 Δεκεμβρίου, 2022
Ένα πολυετές βότανο που αναπτύσσεται σε ψηλούς, λεπτούς μίσχους, πλούσιο σε βιταμίνη C και A. Από τη Σοφία Τριάντου.
14 Νοεμβρίου, 2022
Στο πλαίσιο της δημιουργίας Τράπεζας Διατήρησης Δασικού Γενετικού Υλικού στην Αμυγδαλέζα Αττικής, μικροί και μεγάλοι καλούνται να γνωρίσουν τη δράση και το κοινωνικό - περιβαλλοντικό αποτύπωμά της και μέσα από ξεναγήσεις και βιωματικά εργαστήρια να βουτήξουν στον κόσμο των φυτών ως οργανισμών και στην μυστική ζωή των δέντρων.
13 Νοεμβρίου, 2022
Τα κάστανα περιέχουν υψηλές ποσότητες καλίου και βιταμίνης C, B1, B2 σε επίπεδα παρόμοια με τα φρέσκα φρούτα. Από τη Σοφία Τριάντου.
6 Νοεμβρίου, 2022
Το ρόδι είναι ένα από τα «επτά είδη» που αναφέρονται στη Βίβλο. Χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για διακόσμηση και σε τελετές των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς και των μετέπειτα εορτών.
23 Οκτωβρίου, 2022
Στον Μεσαίωνα τα κρεμμύδια αποτελούσαν βασικό συστατικό των περισσότερων γευμάτων για τους φτωχότερους ανθρώπους της Ευρώπης, μαζί με τα φασόλια και το λάχανο. Από τη Σοφία Τριάντου.
2 Οκτωβρίου, 2022
Αρχίστε τη βοτανική σας φροντίδα με ένα βοτανόλουτρο προσώπου, μια περιποίηση που θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε κήπο. Από τη Σοφία Τριάντου.
25 Σεπτεμβρίου, 2022
Τα βότανα είναι ένα μέρος της φύσης που εδώ και πολλά χρόνια μας βοηθούν στο δικό μας παιχνίδι με τον ύπνο. Από τη Σοφία Τριάντου.
11 Σεπτεμβρίου, 2022
Η χρήση του θυμιάματος χρονολογείται εδώ και χιλιετίες, αν και οι ουσίες που καίγονται μπορεί να διαφέρουν από τόπο σε τόπο, από εποχή σε εποχή. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
4 Σεπτεμβρίου, 2022
Η κολοκύθα είναι ένα λαχανικό με πλούσια σάρκα και μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
28 Αυγούστου, 2022
Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πιάτα μας χωρίς την υπέροχη γεύση των βοτάνων; Γράφει η Σοφία Τριάντου.
14 Αυγούστου, 2022
Ο καρπός της για όλους τους λαούς θεωρείται πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών όπως οι βιταμίνες, ιδιαίτερα η βιταμίνη C. Από τη Σοφία Τριάντου.
7 Αυγούστου, 2022
Επιστροφή στη φύση με τα βότανα να μας ανανεώνουν, να τονώνουν και να μας δίνουν νέα ενέργεια κάθε μέρα. Από τη Σοφία Τριάντου.
24 Ιουλίου, 2022
Μοναδική διαδικασία να βρίσκεσαι κάτω από τον σχίνο και να κεντάς τον κορμό του. Ήταν η στιγμή που κατάλαβα γιατί μοσχοβολά τόσο η μαστίχα. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
17 Ιουλίου, 2022
Η λουίζα, η λεμονιά των βοτανόκηπων που μας χαρίζει τις πολύτιμες αρετές της και τα υπέροχα αρώματά της. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
5 Ιουνίου, 2022
Οι ασφαλείς χρήσεις για τα βότανα της οικογένειας της μέντας. Γράφει η Σοφία Τριάντου.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Η Ζωή Ξανθοπούλου μοιράζεται το Ημερολόγιο Προβών για «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» του Ζουζέπ Μαρία Μιρό
H ιστορία της γυναίκας ως θεραπεύτρια
"Shōgun" και οριενταλισμός: Η σειρά που ξεχωρίζει για την αισθητική πανδαισία και την ιστορία της να προσφέρεται για συζητήσεις
Η Νικολέτα Καπίλλα μιλάει για το εφηβικό βιβλίο «Η χρονιά που όλα έγιναν γκρι»