Η πλατφόρμα ελculture αναπτύσσει μια ευρεία γκάμα πολιτιστικών project, όπως φεστιβάλ και εκδηλώσεις, ομιλίες για θέματα επικαιρότητας, εκπαιδευτικά προγράμματα, τηλεοπτικές εκπομπές και ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με πολιτιστικά ιδρύματα, φορείς και εταιρίες.

Αναζητώντας τον Καζαντζάκη

Σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων και 1 ταινία για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, σ΄ένα ταξίδι με συνοδοιπόρους μελετητές, ακαδημαϊκούς, συγγραφείς, καλλιτέχνες, μεταφραστές, που γνώρισαν τον Καζαντζάκη είτε κυριολεκτικά είτε μέσα από τα έργα του και μοιράζονται μαζί μας τις απόψεις, τις εμπειρίες τους, αλλά και ανέκδοτες ιστορίες.

Fly me to the moon

Το «Fly me to the Moon» αποτελεί ένα κοινό πρότζεκτ της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, που πραγματοποιείται από το Μάιο του 2013.

Εθνική Λυρική Σκηνή

Εθνική Λυρική Σκηνή: Η ιστορία της όπερας στην Ελλάδα

Μίνι σειρά ντοκιμαντέρ, 3 επεισόδια και 1 ταινία, γεμάτη με συγκινητικές αφηγήσεις, ιστορικά στοιχεία, σπάνιο αρχειακό υλικό από παραστάσεις όπερας, οπερέτας και μπαλέτου του μοναδικού λυρικού θεάτρου της Ελλάδας.

Break the Chain

Το Break the Chain, αποτελεί μία συλλογική εκστρατεία κοινωνικής αφύπνισης, η οποία με όχημα την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινού σε ένα κοινωνικό μέτωπο που εναντιώνεται στην εκμετάλλευση και στην εμπορία ανθρώπων από άνθρωπο, στη σύγχρονη δουλεία.

Ελλάδα από το Α ως το Ω

Η πολιτιστική πλατφόρμα ελculture έχει αναλάβει την ανάπτυξη περιεχομένου της πρώτης πρωτότυπης εκπομπής του Cosmote History, του νέου καναλιού της Cosmote TV, «Ελλάδα από το Α ως το Ω».

Talk Forward 

Talk Forward

Συναντήσεις με τη μορφή ανοιχτών συζητήσεων με επαγγελματίες από διαφορετικούς τομείς που αναπτύσσουν θέσεις και ανταλλάσσουν ιδέες, τεχνογνωσία, προβληματισμούς γύρω από την πολιτιστική και οικονομική επικαιρότητα με σκοπό την ενίσχυση επαγγελματικών δεξιοτήτων και την επαγγελματική δικτύωση.

Shoot_it

Τo 2009 δημιουργήθηκε το Shoot_it, mobile festival ταινιών μικρού μήκους γυρισμένες με κινητό τηλέφωνο, με σκοπό να αξιοποιήσει με δημιουργικό τρόπο την τεχνολογία. Ένα project που δημιουργήθηκε από τη διάθεση να έρθουν κοντά τεχνολογία και πολιτισμός.

Perform in Art

Ένας θεσμός που δημιουργήθηκε από την εμφανή ανάγκη της εγχώριας καλλιτεχνικής παραγωγής για προβολή και ανάδειξη αξιόλογων θεατρικών παραστάσεων νέων καλλιτεχνών και ομάδων.