Η θεατρική παράσταση «Η Αφροδίτη με τη γούνα» του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς ανεβαίνει στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου. Ο Γιώργος Οικονόμου σκηνοθετεί την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούν η Βίκυ Παπαδοπούλου και ο Γιώργος Παπαγεωργίου.

Ο Τόμας, φέρελπις θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης, έχει πρόσφατα γράψει το έργο «Η Αφροδίτη με τη γούνα», μια διασκευή του παλιού μυθιστορήματος «Venus in furs» του Αυστριακού Λέοπολντ Βον Μαζόχ, βιβλίο από το οποίο βγήκε ο όρος «μαζοχισμός». Αναζητά μια νέα, όμορφη, θελκτική και εύστροφη ηθοποιό για την κεντρική ηρωίδα. Δε ζητάει πολλά, αλλά καμία δεν πληρεί τους όρους… Ώσπου εμφανίζεται σαν σίφουνας η Βάντα, μια νεαρή ηθοποιός εντελώς αντισυμβατική, εντελώς λάθος για το ρόλο και εντελώς αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει στην «Αφροδίτη με τη γούνα».

Και το παιχνίδι αρχίζει. Όρια ξεπερνιούνται, οι ρόλοι θύτη και θύματος αλλάζουν με καταιγιστικούς ρυθμούς. Ο εκκωφαντικός κρότος της εκρηκτικής τους σχέσης δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Γοητευτικό και σκοτεινά αστείο, κάτι ανάμεσα σε δράμα που σε ταράζει και κωμωδία που σε διασκεδάζει, «Η Αφροδίτη με τη γούνα» αποτελεί μια εντυπωσιακή διείσδυση στην τέχνη της υποκριτικής μέσα κι έξω από τη σκηνή.

 

Διαβάστε το άρθρο της Τώνιας Καράογλου για την παράσταση στη στήλη drama queen.

Οι Ηλίθιοι
The flick skrow