Η πρώτη του αποκάλυψη έγινε από τον Μπόρις Τζόνσον, τότε δήμαρχο του Λονδίνου στην Trafalgar Square. To έργο της Γερμανίδας καλλιτέχνιδος Katharina Fritsch, ο μπλε υπερμεγέθης κόκορας, που χρειάστηκε περισσότερα από δύο χρόνια για να ολοκληρώσει, τοποθετήθηκε σε αυτό το σημείο που για πολλά χρόνια αποπνέει έντονη «αρρενωπότητα» λόγω των γλυπτών που το διακοσμούν, αντρικές φιγούρες, κάνοντας έτσι ένα κοινωνικό σχολιασμό με χιούμορ και λίγο ίσως σαρκασμό.
Σήμερα, ο Μπλε Κόκορας της Katharina Fritsch, το γλυπτό Hahn/Cock αποτελεί μια νέα μόνιμη προσθήκη στον υπαίθριο χώρο της ανατολικής πτέρυγας της Εθνικής Πινακοθήκης στην Ουάσινγκτον. Το γλυπτό με ύψος πάνω από 4 μέτρα με τον κόκορα σύμβολο της αναγέννησης, και της δύναμης, προσφέρθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη για την 80η επέτειό του από το Μουσείο Glenstone προς τιμήν της αντοχής του αμερικανικού λαού κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid-19.
Ενώ τα υπόλοιπα κτίρια της Εθνικής Πινακοθήκης παραμένουν κλειστά, το έργο φωτίζεται κάθε βράδυ από τις 17 Μαρτίου, έτσι ώστε όλοι να μπορούν ακόμα και από απόσταση να το θαυμάσουν.
Όλα τα γλυπτά της Katharina Fritsch απεικονίζουν οικείες, καθημερινές μορφές που εντυπωσιάζουν ωστόσο με το μέγεθος και το έντονο χρώμα τους. Το Hahn/Cock είναι το πρώτο έργο της Fritsch που παρουσιάζεται στη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ μια δεύτερη έκδοση του Hahn/Cock που ολοκληρώθηκε το 2017 εκτίθεται στον Κήπο Γλυπτών της Μινεάπολις του Walker Art Center.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Πινακοθήκης, η διευθύντριά της Kaywin Feldman, δήλωσε, «Ο Hahn/Cock έφερε χαμόγελα σε εκατομμύρια ανθρώπους από τότε που αρχικά το είχαμε φιλοξενήσει. Ανυπομονούμε όλοι να έρθει εκείνη η στιγμή που οι επισκέπτες και το προσωπικό μας θα επικοινωνήσουν με τον αγαπημένο και αισιόδοξο αυτό μπλε κόκορα».


