Το δεύτερο event του ough! παρουσιάζει τους Γάλλους The Dreams μαζί με τρία από τα πιο συναρπαστικά σχήματα της νέας αθηναϊκής σκηνής την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο Bios και μια εικαστική έκθεση σε συνεργασία με το Stigma Lab στον πρώτο όροφο.
The Dreams
Οι Dreams είναι ένα ντουέτο – αγόρι, κορίτσι – από τη Γαλλία. Πέρσι κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους, Morbido, στην αμερικάνικη Kill Shaman, ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς και από αυτά που συζητήθηκαν πολύ. Οι Dreams παίζουν μια μίξη από ψυχεδέλεια, συνδυασμένη με reggae, tropicalia και garage. Και άλλοι έχουν προσπαθήσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν -όπως η Siouxsie με τους Creatures, οι Police ή οι The Pop Group και οι X-Ray Spex-, αυτό που το κάνει όμως τόσο ενδιαφέρον δεν είναι οι αναφορές τους, αλλά αυτή η απροσδιόριστη αίσθηση που αφήνει και η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που κάνουν τους ήχους του συναρπαστικούς.
A Victim of Society
Οι Victim of Society είναι ένα αθηναϊκό ντουέτο, ο Βαγγέλης και ο Φώτης, σχεδόν 23, φοιτητές στο Πολυτεχνείο, που έχουν δημιουργήσει μεγάλη φασαρία στην πόλη με τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Ως επιρροές τους δηλώνουν: «το ασπρόμαυρο, το ανθρώπινο στοιχείο, τα live, τo θόρυβο.
Monday Night Fever
Μας τους σύστησε η ιταλική Bad Panda Records. Τον Δημήτρη αρχικά, με την ατμοσφαιρική electronica του και στην συνέχεια τον Νίκο που ήρθε να προσθέσει με το ρυθμικό χάος στις υπάρχουσες μελωδίες.
Wham Jah
Wham Jah δεν είναι το “Wake Me Up Before You Go-Go” σε dub remix. Θα μπορούσαν όμως να είναι οι ήχοι του στομαχιού που προσπαθεί να χωνέψει ένα τέτοιο πάντρεμα. Στην περίπτωση αυτή, το στομάχι δεν είναι άλλο από ένα οργιαστικό τρίο -που αποτελείται από τους Παύλο Γκούσιο (πνευστά, συνθεσάιζερ), Κωνσταντή Μιχαήλ (τύμπανα, ηλεκτρονικά) και Παναγιώτη Σπούλο (κιθάρα, φωνητικά).
Horror Gallery by Ze Carrion
Το project του Ισπανού καλλιτέχνη Ze Carrion που θα παρουσιαστεί στο δεύτερο event του ough! στο Bios είναι μια συλλογή από πορτρέτα διάσημων εγκληματιών που «διηγούνται» ιστορίες για την κουλτούρα και την ιστορία, από τον προηγούμενο αιώνα μέχρι σήμερα. Πρόσωπα απαγωγέων, βιαστών, δολοφόνων, ανθρώπων που προκαλούν τον τρόμο μόνο με το βλέμμα τους. Τα πρόσωπα είναι μεγεθυμένα, με μεγάλα μάτια και δυνατές εκφράσεις, όχι τόσο ρεαλιστικές, για να τονιστούν τα συναισθήματα και η ενέργεια του κάθε χαρακτήρα. Επειδή η περίπτωση του κάθε εγκληματία είναι ξεχωριστή, διαφορετική από των υπολοίπων, ο κάθε πίνακας έχει τη δικιά του δυναμική τεχνική, τη δικιά του δύναμη. Αυτά είναι πραγματικά τέρατα. Και τα τέρατα μπαίνουν βαθιά μέσα μας.
Σε συνεργασία με το Stigma Lab, Curated by: Alex Kataras
