Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 19:30 το Piano Plus Festival γιορτάζει τα πέντε χρόνια προσφοράς του στον πολιτισμό, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε ένα μουσικό μαραθώνιο που πλαισιώσουν  καλλιτέχνες από το χώρο της κλασικής μουσικής και όχι μόνο, μουσικά χορωδιακά και ορχηστρικά σύνολα καθώς και φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα και οι καλλιτέχνες:
Ευτύχης Μπλέτσας (σεφ, συγγραφέας, παρουσιαστής), Ελένη Βουδουράκη (μεσόφωνος), Νίκος Τσαλίκης (πιάνο), Εβίτα Μανιατοπούλου (πιάνο), Αλέξης Πογρεβνόης (κλαρινέτο), Φώτης Ματζακίδης (πιάνο), Χρήστος Σακελλαρίδης (πιάνο), Μπεάτα Μίντσετιτς (πιάνο), Vocal Inventions (Φωνητικό Σύνολο) και το Μουσικό Σύνολο Άνοιξη (νεανική ορχήστρα και χορωδία).

Πέντε χρόνια τώρα, κοινό και φίλοι της μουσικής στηρίζουν το Piano Plus Festival, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με Πρόεδρο τον Ανδρέα Ξενόπουλο, σε κάθε προσπάθειά της καλλιτεχνικής του δράσης, ενώ το Piano Plus Festival προσφέρει σε εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές και ανθρώπους που ασχολούνται με τη μουσική, μουσικές εμπειρίες γεμάτες δυναμισμό, πάθος, συγκίνηση, νεανικότητα και ποιότητα. Η εκπαιδευτική δραστηριότητα του φεστιβάλ  καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δράσεων όπως συναυλίες, master classes, σεμινάρια και διαλέξεις σε σχολεία, ωδεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα, ανάπτυξη καλλιτεχνικού δικτύου για νέους μουσικούς καθώς και δυνατότητα καλλιτεχνικών εμφανίσεων στο πλαίσιο του φεστιβάλ και όχι μόνο.

Φέτος, το Piano Plus Festival διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή η οποία κλείνει ένα πρώτο σημαντικό κεφάλαιο πέντε χρόνων καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ταυτόχρονα γυρνάει σελίδα για την αρχή μιας νέας, πιο σύγχρονης διοργάνωσης, σε καινούριους χώρους πολιτισμού, νέες περιοχές της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς και τη διεύρυνση του δικτύου πρόσκλησης καλλιτεχνών αλλά και μαθητών από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.