Στην προηγούμενη καριέρα του ως σχεδιαστής παιχνιδιών, ο Wong έμαθε ότι «η πραγματική ζωή είναι απλά τόσο ισχυρή, παράξενη και ενδιαφέρουσα όσο και τα πράγματα που μπορούμε να φανταστούμε». Στο φωτογραφικό λεύκωμα ”After Dark”, ο Wong διευρύνει με τον φακό του από την πόλη που έγινε η φωτογραφική του μούσα στην Οσάκα, στο Κιότο, στο Λονδίνο, στη Σεούλ, στο Παρίσι κ.α.
Για αιώνες, οι καλλιτέχνες έβρισκαν τόσο παρηγοριά όσο και καρποφορία στη μοναξιά. Μέσα από άγρυπνες και μοναχικές νύχτες. Όσο διαφορετικές ή απομακρυσμένες κι αν είναι, οι νυχτερινές πόλεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά: φώτα νέον και μοναχικές φιγούρες, ήσυχοι σιδηροδρομικοί σταθμοί και οδηγοί ταξί, άδεια κτίρια και δρόμοι. Σε αυτό το φωτογραφικό λεύκωμα, o Wong συναντά τους ανθρώπους και τους τόπους, τα κομμάτια της ζωής, που κινούνται διαφορετικά σε αυτή τη στιγμή, υφαίνοντας αυτά τα λεπτά νήματα σε ένα ταξίδι ενός άυπνου μέσα στη νύχτα.
H απόκοσμη κενότητα του Λονδίνου του Piccadilly Circus στις 4:00 π.μ., σιλουέτες στη Σεούλ αποτυπωμένες κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, ένας μισθωτός που περιμένει σε ένα άδειο μετρό στην περιοχή Akihabara του Τόκιο, μπροστά από το μεγαλύτερο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο, μυστηριώδη φαντάσματα που ζουν στη σκιά απεικονίζονται ως περίπλοκα κινηματογραφικά οράματα, όλα αυτά πριν ο ήλιος ανατείλει.
Οι φωτογραφίες του βιβλίου είναι διαποτισμένες με μια κινηματογραφική ένταση που υπογραμμίζεται από το ενδιαφέρον τον Wong για τον κινηματογράφο, ενώ τα θέματά του, ενισχύονται από κινέζικους χαρακτήρες που αποτίνουν φόρο τιμής στα έργα του διάσημου Κινέζου σκηνοθέτη Wong Kar Wai.
Σε αυτή την υποβλητική μελέτη των πόλεων μετά τα μεσάνυχτα, ο Wong καταγράφει πώς οι άνθρωποι και οι τόποι αλλάζουν όταν πέφτει το σκοτάδι. Υφαίνει της ζωής τις ευαίσθητες και κρυφές κλωστές.

Λίγα λόγια για τον Liam Wong
Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Σκωτία, θα μετακομίσει στον Καναδά και θα γίνει ο νεότερος σκηνοθέτης της Ubisoft, της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών που βρίσκεται πίσω από τα Far Cry και Assassin’s Creed. Παράλληλα με την ανοδική πορεία του στα βιντεοπαιχνίδια, ο Wong παθιάζεται με τη φωτογραφία.
Τον Δεκέμβριο του 2015 αγόρασε την πρώτη του DSLR (μια Canon 5D III) και η πρώτη του σειρά φωτογραφιών: “Tokyo Nights (TO:KY:OO)” – που αποτυπώνει την ομορφιά της νύχτας μέσα από στιγμές μετά τα μεσάνυχτα – εμπνευσμένη από την επιστημονική φαντασία, το neon-noir, το cyberpunk και το ιαπωνικό animation – απέκτησε πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο κύκλο θαυμαστών. Από τότε ο Wong έχει συνεργαστεί με πολλές γνωστές εταιρείες, καλλιτέχνες, μουσικούς και σκηνοθέτες. Η δουλειά του έχει αναγνωριστεί από μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως το BBC, το Forbes, το Business Insider, το Saatchi και την Adobe.
Το 2019 το “TO:KY:OO” έγινε το μεγαλύτερο βιβλίο που χρηματοδοτήθηκε από το crowdfunding στο Ηνωμένο Βασίλειο και παραμένει βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις από την κυκλοφορία του.








