O NEON και το Μουσείο της Ακρόπολης παρουσιάζουν το δεύτερο μέρος της τριλογίας Michael Rakowitz & Ancient Cultures με το έργο Lamassu of Nineveh (2018) από τις 6 Οκτωβρίου.

 

Tο Lamassu of Nineveh (2018) αποτελεί μέρος της σειράς του Michael Rakowitz “The Invisible Enemy Should not Exist” (2006 – σε εξέλιξη). Το έργο δημιουργήθηκε κατ’ ανάθεση για το The Fourth Plinth της πλατείας Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο

Η θέση του στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, θέτει το έργο σε συνομιλία τόσο με την ανασκαφή και την αρχαία πόλη που απλώνεται στη βάση του Μουσείου, όσο και με το σύγχρονο κτίριό του, με τον βράχο της Ακρόπολης που δεσπόζει με τα μνημεία του καθώς και με το αστικό τοπίο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ | 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

5:30 μ.μ. | Προσέλευση

6:00 μ.μ. | Διάλεξη | Κληρονομιά, Γενοκτονία και Μνήμη με τη δρ. Alda Benjamen επίκουρη καθηγήτρια Ιστορίας στο University of Dayton, με ειδίκευση στη σύγχρονη ιστορία της Μέσης Ανατολής. Συντονίζει η Rachel Donadio, Δημοσιογράφος & Σύμβουλος Δημόσιου Προγράμματος Έκθεσης | Μουσείο Ακρόπολης Αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής»

7:30 μ.μ. | Εγκαίνια Lamassu of Nineveh στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου (τελευταία είσοδος 9:30 μ.μ.)

Διάλεξη 6:00 μ.μ. – 7:30 μ.μ.

Κληρονομιά, Γενοκτονία και Μνήμη
δρ. Alda Benjamen
Συντονισμός: Rachel Donadio

Τοποθεσία → Μουσείο Ακρόπολης
Αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής»

Είσοδος Ελεύθερη

Έκθεση | Allspice:

Ανοιχτά 5:30 μ.μ. – 9:30 μ.μ.

Allspice | Michael Rakowitz & Ancient Cultures
1ο Μέρος Τριλογίας

Τοποθεσία → Μουσείο Ακρόπολης, Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων

Είσοδος Ελεύθερη

Πωλητήριο Μουσείου:

Ανοιχτά 5:30 μ.μ. – 9:30 μ.μ.

Με ειδικά σχεδιασμένα αντικείμενα & την έκδοση της έκθεσης στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Τοποθεσία → Μουσείο Ακρόπολης

Είσοδος Ελεύθερη

Εγκαίνια | 6 Οκτωβρίου 2025 | 5:30 μ.μ. – 10:00 μ.μ. (τελευταία είσοδος 9:30 μ.μ.)

Διάρκεια έκθεσης | 6 Οκτωβρίου 2025 – 31 Οκτωβρίου 2026

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα | 9 π.μ. – 5 μ.μ.
Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη | 9 π.μ. – 8 μ.μ. *
Παρασκευή | 9 π.μ. – 10 μ.μ.
Σάββατο-Κυριακή | 9 π.μ. – 8 μ.μ

* Από τον Νοέμβριο ως τον Μάρτιο τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου είναι 9 π.μ. – 5 μ.μ.

Τοποθεσία: Μουσείο Ακρόπολης