συναντήσεις

Ο Ηλίας Καρελλάς για τον «Συρανό ντε Μπερζεράκ» και τη σκιά που μαγεύει τα παιδιά

«Θέλω να φτιάξω μια παράσταση που να μιλάει στα παιδιά του σήμερα, είτε με τον ρυθμό είτε με το εικαστικό κομμάτι. Τα παιδιά μαγεύονται από τη σκιά. Έχει μεγάλη δυναμική»: Ο Ηλίας Καρελλάς μιλάει στην Πέπη Νικολοπούλου για τον «Συρανό ντε Μπερζεράκ» και το «στοίχημά» του με το θέατρο σκιών.

food culture

Η κανέλα και η ιστορία της στους αιώνες

Χρονολογείται από το 3000 π.Χ με αναφορές στη Βίβλο ενώ σε αιγυπτιακές επιγραφές αναφέρεται ως Το θαύμα της χώρας του Punt: Η Σοφία Τριάντου ανατρέχει στην ιστορία της κανέλας, που «έρχεται» από τον μακρινό και ευωδιαστό τόπο της Κευλάνης.

Πλατεία Χανγκόβερ

αναγνώσεις

«Πλατεία Χανγκόβερ» του Πάτρικ Χάμιλτον: Η ταπείνωση ενός ανθρώπου ή μιας ολόκληρης χώρας;

Ένα μυθιστόρημα που ασκεί έναν μαγνητισμό, ακόμα και σε μια σύγχρονη γενιά αναγνωστών, κάτι που από μόνο του αποτελεί μέγιστο επίτευγμα: Ο Κωστής Καλογρούλης γράφει για το βιβλίο «Πλατεία Χανγκόβερ» του Πάτρικ Χάμιλτον που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις στερέωμα.

αναγνώσεις

Ώρα για δώρα: Πέντε κατηγορίες αναγνωστών για πέντε βιβλία, ιδανικά για τα φετινά χριστουγεννιάτικα δώρα

Πέντε βιβλία, πέντε κατηγορίες αναγνωστών: Αυτές τις γιορτές σας βοηθάμε να αγοράσετε το καλύτερο δώρο για τους αγαπημένους σας, από τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Μεταίχμιο. Από τη Νούλα Μπίτσικα.

exhibitionism

Η περιπέτεια μιας μπανάνας στον κόσμο της τέχνης από τον Γουόρχολ μέχρι τον Κατελάν

Το ειρωνικό και παράδοξο στιλ του Μαουρίτσιο Κατελάν αποδείχθηκε ισχυρό για άλλη μια φορά και η μπανάνα του θα ήταν σίγουρα η πιο ακριβή στον κόσμο αν δεν είχε προηγηθεί αυτή του Άντι Γουόρχολ του 1967.