βιβλίο

Κρυμμένοι θησαυροί: Η ομάδα βιβλίου Public προτείνει 5 αγαπημένα βιβλία που ξεχώρισαν

Υπάρχουν κάποια βιβλία που δεν σου αποκαλύπτονται αμέσως, κρύβουν μικρούς θησαυρούς και στωικά αναμένουν να τους ανασύρεις για να τους απολαύσεις, εδώ η ομάδα βιβλίου Public προτείνει 5 αγαπημένα βιβλία που ξεχώρισαν και μοιράζονται μαζί μας.

culture@home

Το πανόραμα των έργων του νεαρού Ρέμπραντ στο Ashmolean Museum της Οξφόρδης

Η καταπληκτική μεταμόρφωση του νεαρού Ρέμπραντ και ο μετασχηματισμός του από ασήμαντο ζωγράφο από το Λέιντεν σε σούπερ σταρ του Άμστερνταμ του 17ου αιώνα, καταγράφεται σε μια μοναδική online έκθεση στο μουσείο Ashmolean της Οξφόρδης.

exhibitionism

Τα φανταστικά, παράξενα λουλούδια-κοχύλια του Μαξ Ερνστ

Από το 1927 έως το 1929 ο Μαξ Ερνστ στο αποκορύφωμα της αναγνώρισής του ως ένας από τους κορυφαίους σουρεαλιστές καλλιτέχνες, ζωγραφίζει μία σειρά από καμβάδες με το ίδιο θέμα, τα περίφημα Flower-Shells, ένα μοναδικό υβρίδιο της φαντασίας του που δεν υπάρχει στη φύση.

exhibitionism

Ένας πίνακας εμπνευσμένος από τις «Δούλες» και η τραγική ιστορία των αδερφών Παπέν

Ένας πίνακας της διάσημης Πορτογαλέζας ζωγράφου της Πόλα Ρέγκο μας θυμίζει την ιστορία των αδερφών Παπέν, των διαβόητων υπηρετριών που το 1933 σκότωσαν την κυρία τους και την κόρη της στο σπίτι που εργάζονταν στην πόλη Λε Μαν της Γαλλίας.

βιβλίο

Μιλώντας με τον Δημήτρη Σίμο για το νέο του βιβλίο «Σώσε με», μία ιστορία που γεννήθηκε στα Πομακοχώρια

«Για μένα το αστυνομικό μυθιστόρημα είναι το σύγχρονο κοινωνικό»: Ο Δημήτρης Σίμος μιλάει για το νέο του βιβλίο «Σώσε με», το ψυχολογικό θρίλερ που γεννήθηκε υπό την έμπνευση της ίδιας της φύσης, μια ιστορία στην περιοχή της Θράκης. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.