Ανδρέας Αγγελιδάκης

συναντήσεις

Ο Ανδρέας Αγγελιδάκης και η παράξενη ισορροπία της αρχιτεκτονικής και του χάους

«Σήμερα, η αρχιτεκτονική δεν έχει τη δυνατότητα να υφίσταται ως κριτική τέχνη, έχασε τη ρίζα του, έγινε στιλ, αφότου σταμάτησε να σχολιάζει την κατανάλωση και τον τρόπο με τον οποίο συμβαίνει»: Ο Ανδρέας Αγγελιδάκης μιλάει στην Αργυρώ Μποζώνη με αφορμή τη νέα του έκθεση "A Submissive Acknowledgment of Powerlessness".

Τσερνόμπιλ

ephemera

Τσερνόμπιλ: Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των κατοίκων, το βιβλίο της Αλεξίεβιτς και η σειρά του HBO

33 χρόνια αργότερα γίνεται σειρά από την HBO και προκαλεί ένα κύμα πρωτόγνωρων αντιδράσεων, αυξάνοντας κατά 40% τον χαμηλό τουρισμό της περιοχής, φέρνοντας εκ νέου στην επιφάνεια μια νέα συζήτηση για το πώς αντιμετωπίζουμε την ιστορία.

αναγνώσεις

Βραβεία Βιβλίου Public 2019: Δείτε όλους τους νικητές

Σε μία βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 η 6η Τελετή Απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public, με τιμώμενη χώρα το Ηνωμένο Βασίλειο και καλεσμένο τον πολυβραβευμένο Βρετανό συγγραφέα, Anthony Horowitz.

ephemera

Mια εναλλακτική κατασκήνωση στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» με... «Επέλαση των Τεράτων»

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συνεχίζει για εικοστή χρονιά το πρόγραμμα «Καλοκαίρι στη πόλη» για παιδιά, μία «εναλλακτική κατασκήνωση» στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» με δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.